DSCF2799

KLETSEN MET KLAAS: WAT EEN VISJE AL NIET TEWEEG BRENGT

11 augustus 2016
Arnhem Blogs

De uitdaging zit hem in om alles op tijd te (voor) te bereiden en van elk bordje een plaatje en culinair feestje te maken. Want tevreden lunchgasten vertellen hun verhaal aan anderen. En juist die anderen willen we ook graag aan onze lunchtafel.

We zijn het er allemaal mee eens. Contact leggen doe je door elkaar aan te kijken en naar elkaar te luisteren. Wij van PersPodium doen er letterlijk en figuurlijk nog een schepje bovenop. Wij serveren er nog een lunch bij.

Elke maand

Acht relaties en twee redacteuren passen precies aan onze keukentafel. In later stadium wringt de fotograaf er zich nog tussen. Dat kan allemaal bij Kletsen met Klaas. Tijdens de lunch van deze maand was Frank Thooft de voorzitter. Thema: Komkommertijd en … Complottheorie. Hij werd geïnspireerd door ons vegetarisch voorgerecht. Opgerolde komkommer gevuld met Waldorfsalade. Een klassieker van de eerste orde die voor het eerst werd geserveerd in het Waldorf-Astoria Hotel in New York. Insiders zeggen dat dit het lievelingsrecept is van Donald Trump en dat het bestaat uit: selderij, appel, rozijnen, walnoten, zure room, yoghurt en een lepel mayonaise. Allemaal mooie frisse smaken die prima combineren.

Vanachter mijn fornuis

Het is altijd weer een mooi gezicht hoe gezelschappen zich mengen. Volgens mij kunnen alléén Nederlanders dit. We zijn trots op ons bedrijf en willen dat graag uitdragen. Juist ook in dit gezelschap is dit zeer gewenst. Je weet maar nooit of iemand nog van je diensten gebruik wil maken. Al was het maar als service. Slagers hebben wat mij betreft het mooiste gevonden wat er is om de komkommertijd te vullen: barbecueën. Een geweldige uitvinding van de oermens die anno nu is uitgegroeid tot een geweldige familiehappening en moneymaker. Mijn dochter en schoonzoon verdienen zelfs de kost met een barbecueblad en –cursussen.

Galliërs

Lange tafels, everzwijnen, muziek en zang. Wat zijn dat mooie ingrediënten. En wat gaven zij ons een mooi voorbeeld. Onze tafel serveer ik vandaag Turkse couscous met Pangasiusfilet. Aubergine, courgette, ui, rozijnen, abrikozen en vooral veel knoflook en kruiden vormen een subliem smaakpallet. De visjes heb ik in parten gesneden met allemaal dezelfde lengte en dikte. Daarna in een bloem/maïzena mengsel gewenteld. Elke groep bak ik apart zodat de dunne stukjes niet te lang in de pan liggen en dus droog worden. De baktijd is overigens maximaal 2 ½ minuut voor de dikke delen aan elke kant. We serveren uit, het beeld van de goedlachse Galliërs doemt weer bij me op.

Kletsen met Debbie

Debbie Tjon Affo, één van onze zeer gewaardeerde gasten, is ontegenzeggelijk geboren in Suriname. Haar enthousiasme over het PersPodium initiatief Kletsen met Klaas steekt ze niet onder stoelen of banken. Op mijn uitdaging om samen een keer Surinaams te koken voor onze gasten ging ze dan ook zonder schroom in. Dus meld je aan voor de PersPodium-lunch Kletsen met Debbie en Klaas. Kun je zien wat een visje bakken al niet te weeg brengt. Groet, Klaas Dijkstra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *