bestuur-en-raad-van-advies-legal-valley-nederland

Juridische kwaliteitsimpuls met oprichting Gelderse Legal Valley

14 december 2016
Algemeen Geen categorie

Vandaag is Legal Valley opgericht, een overkoepelende stichting op juridisch gebied in Gelderland. Al op 7 maart 2017 is er een groot congres op Papendal over ‘privacy, lust of last?’

Legal Valley is een stichting die als doel heeft de juridische branche in Gelderland zowel regionaal, nationaal als internationaal te positioneren en te profileren, plus de onderlinge verbinding binnen deze branche te bevorderen.

In deze regio zijn al belangrijke spelers aanwezig: de Rechtbank (inclusief de Militaire kamer), het Gerechtshof (inclusief de Penitentiaire kamer, de Militaire kamer en de Pacht- en Grondkamer), het Openbaar Ministerie, ruim 400 advocatenkantoren met in totaal 1200 advocaten evenals gerenommeerde juridische opleidingen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Radboud Universiteit.

Hierdoor heeft de regio zich ontwikkeld tot een grote speler in het landelijk juridisch landschap. De aanwezigheid van deze juridische infrastructuur is een belangrijke factor voor ondernemerschap en innovatie in leidende branches in de regio zoals food, health en energy.

Legal Valley geeft deze sterke juridische regionale kracht een gezicht en verbindt alle betrokken partijen. De stichting Legal Valley is een initiatief van de Provincie Gelderland, de gemeenten Arnhem, Nijmegen en Zutphen, het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, de Rechtbank Gelderland, het Openbaar Ministerie Oost-Nederland, de Orde van Advocaten, de Radboud Universiteit, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, VNO-NCW Arnhem-Nijmegen en de ondernemersvereniging OKA.

Fred Hammerstein (voormalig lid van de Hoge Raad en voormalig President van het Gerechtshof Arnhem) bekleedt de functie van bestuursvoorzitter van de stichting en wordt bijgestaan door een Raad van advies onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning Clemens Cornielje.

“Als je kennis uitwisselt in een bepaald verband zoals Legal Valley, gaat je gehele kwaliteitsniveau omhoog. Zowel van de rechtspraak, de advocatuur als van de bedrijfsjuristen”, aldus Hammerstein.

Eén van de activiteiten van de stichting is de organisatie van een jaarlijks Congres Maatschappij & Recht. Tijdens dit jaarlijkse evenement gaan de hiervoor genoemde partijen, inclusief rechtenstudenten, samen vanuit verschillende invalshoeken in discussie over actuele onderwerpen met betrekking tot maatschappij en recht.

Het thema van het eerste congres dat op 7 maart 2017 in Papendal wordt georganiseerd is: ‘Privacy, lust of last?’. Het slotdocument van dit congres wordt aangeboden aan het ministerie van Veiligheid en Justitie. Naast het congres zullen ieder kwartaal bijeenkomsten voor de juridische branche in de regio worden georganiseerd en wordt een gezamenlijk stageprogramma uitgewerkt.

Foto (Jan Adelaar): Bestuur en Raad van Advies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *