Flynth magazine 2015/1

De blaftaks en de ondernemer

18 december 2016
Arnhem Blogs Uitgelicht

Fiscaal trendwatcher Sylvester Schenk van Flynth adviseurs en accountants schreef een vermakelijk boekje met columns over 71 taksen die in 2017 opgeld doen. Hieronder de blaftaks. Speciaal voor ondernemers.

De hondenbelasting of blaftaks is een gemeentelijke belasting die door veel hondenbezitters intens wordt gehaat. Er wordt dan ook veel over geprocedeerd. Waarom, zo is dan de vaak gestelde vraag, wel een hondenbelasting, maar geen kattenbelasting of een paardenbelasting? Gemeten naar de drolomvang zou deze laatste heffing immers volkomen terecht zijn.

BV

Meestal is dit soort procedures zinloos, maar een enkele keer loopt het goed af. U kunt uw hond namelijk aan uw BV verkopen, aldus de Hoge Raad. Daar kan uw hond dan als waak- of hulphond dienen. En in dat geval zijn alle kosten van uw hond (brokken, dierenarts, mand en dus ook de hondenbelasting) fiscaal aftrekbaar.

Investeringsaftrek krijgt u niet, want voor dieren kent deze faciliteit een uitzondering. En ach, de gemeente zal het toch vast wel goed vinden dat u Luna of Diesel na werktijd mee naar huis neemt?

Het boekje is te bestellen via marketing@flynth.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *