Kwestie van Ondernemen

Radioprogramma speciaal voor Apeldoornse ondernemer

22 februari 2017
Apeldoorn

Een radioprogramma voor ondernemers had RTV Apeldoorn nog niet, ontdekten twee Apeldoornse ondernemers zo’n vijf jaar geleden. Herma van Dorth en Jeroen Hulleman stapten met hun plan voor een programma naar de lokale omroep en niet lang daarna was ‘Kwestie van Ondernemen’ in de lucht.

‘’Ik ontmoette Jeroen Hulleman van Werkend Talent op een netwerklunch. Die organiseerde ik destijds voor ondernemers in deze regio’’, zegt Herma van Dorth, voormalig eigenaar van Van Dorth Communicatie. ‘’Jeroen vertelde dat hij een paar keer als presentator was ingevallen bij een radioprogramma voor een lokale omroep in Zwolle. Hij vond dat erg leuk om te doen. Ik had zelf geen ervaring met radio maken, maar het idee voor een programma voor ondernemers sprak mij erg aan. En RTV Apeldoorn bleek nog geen programma voor deze speciale doelgroep te hebben.’’ Samen ontwikkelden ze een gedetailleerd plan en daar werd vanuit de omroep zeer positief op gereageerd. Ook RTV Apeldoorn vond het een mooie aanvulling op de programmering van de lokale omroep voor de gemeente Apeldoorn.

Platform

Het radioprogramma Kwestie van Ondernemen biedt een platform aan een Apeldoornse ondernemer. Herma van Dorth: ‘’Met onze gast heeft Jeroen een gesprek over zijn of haar activiteiten. We nodigen niet alleen ervaren ondernemers uit van grote, vaak internationale, bedrijven, maar vragen ook starters hun verhaal te komen vertellen. Verder belichten we nieuwe, zakelijke initiatieven in de regio en brengen verslag uit van de diverse netwerkevenementen. Dat gebeurt via korte telefonische gesprekken. En natuurlijk wisselen we de items af met leuke muziek, vaak oudere nummers uit de jaren zestig tot en met negentig, afgewisseld met enkele hits uit de Top40.’’

Twee uur

Het tweetal werd niet gelijk in het diepe gegooid bij de lokale omroep, maar kreeg eerst een interne opleiding. De taakverdeling was snel gemaakt. Van Dorth richtte zich op de redactie, de regie en de muzieksamenstelling. Hulleman nam de presentatie op zich. ‘’We hadden zelf de vrijheid om te bepalen of we iedere week een programma wilden maken. We besloten, ook gezien onze drukke werkzaamheden als ondernemer, om de ene week een programma van een uur op te nemen en de volgende week een herhaling uit te zenden,’’ vertelt Herma van Dorth. ‘’Vorig jaar kwamen we tot de conclusie dat een uur eigenlijk te kort is. We wilden uitbreiden naar twee uur en dat bleek mogelijk. Nu zenden we sinds een paar maanden twee uur uit op donderdag van 16.00 tot 18.00 uur.’’ Om het programma qua presentatie dynamischer te maken, werd voor Jeroen een sidekick gezocht. Die werd gevonden in de persoon van de Apeldoornse makelaar Jeroen Reinders.

Enthousiast

In de afgelopen jaren zijn meer dan 90 gasten aangeschoven in de studio, waaronder Benno Oderderk (eigenaar Avantes), Emmy en Erik Hollander (CFO en CEO Hollander Techniek), Harmen van der Meulen (eigenaar Futurumshop), Ronald Dros (directeur Dros Facility Group), Robin Batens (eigenaar Mansion24) en Bas Gregoor (eigenaar Cityside Apartments). Herma van Dorth: ‘’De ondernemers reageren altijd enthousiast op onze uitnodiging en vinden het leuk om iets te vertellen over het ondernemerschap. Ik stuur de uitzending later ook via We Transfer, zodat de bedrijven en ondernemers het bijvoorbeeld op hun eigen website kunnen zetten.’’

Kwestie van Ondernemen, iedere donderdag van 16.00 tot 18.00 uur, is een radioprogramma van RTV Apeldoorn. Te beluisteren via 107.1 FM (Apeldoorn), 106.3 FM (Uddel), 105.5 FM (Hoenderloo). Ziggo: kabel 93.1 FM, KPN:  kanaal 363.

Op de foto: Jeroen Hulleman en Herma van Dorth.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *