PersPodium 230217, VinoKilo, kledingrek met publiek, foto VinoKilo

Studentenstartup VinoKilo: vintagekleding per kilo

24 februari 2017
Nijmegen

De Duitse studentenstartup VinoKilo verovert Nederland. VinoKilo houdt pop up-evenementen waar vintagekleding per kilo wordt verkocht in combinatie met een glas wijn en muziek. De Vintage Kilo Market is zaterdag 25 februari in The Kube op het Honigcomplex in Nijmegen, Wageningen volgt op 11 maart en Utrecht op 8 en 9 april.

VinoKilo trekt vooral studenten, maar ook veel andere mensen, die graag tweedehands kleding dragen. “Vooral onder studenten is vintagekleding het booming. Ze willen duurzamer omgaan met kleding. Er is een beweging gaande tegen fast fashion, die duur en vaak slecht gemaakt is. Tweedehands kleding is veel goedkoper”, zegt Natalia Westermann, organisator van VinoKilo in Nederland.

Westermann (25) studeerde Voeding en Gezondheid in Wageningen en stort zich na het halen van haar bachelor op VinoKilo. “Het ondernemen en organiseren vind ik heel leuk. En ik draag zelf veel vintagekleding.” Ze volgde een minor in Groningen waar ze via een vriend in contact kwam met de studentenstartup VinoKilo uit het Duitse Mainz. Ze bezocht een VinoKilo pop up-evenement in Berlijn en werd tijdens een klein evenement in Groningen gevraagd of ze in Nederland met VinoKilo aan de slag wilde. Onder het motto Vintage up your city dook VinoKilo vorig jaar ook op in Maastricht en Utrecht.

De formule is vrij simpel, stelt Westermann: “VinoKilo zet het evenement, de vintagekleding wordt geleverd door een gespecialiseerd bedrijf uit Amsterdam en wij zorgen voor de verkoop. Aangezien we een vrij lage marge op de kleding krijgen, werken we met een kleine entreeprijs.” Op het programma in The Kube staan onder meer livemuziek, een teaser-dansles in vintagesfeer door Lindy Hop (19.15 uur) en een vintage-bingo.

De Vintage Kilo Market in The Kube, Honingcomplex , Waalbandijk 20B, Nijmegen begint zaterdag 25 februari om 12.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De entree bedraagt 4 euro per persoon. De kleding kost 15 euro per kilo, de minimumprijs is 5 euro.

Meer info: https://www.facebook.com/events/658879657633037/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *