zonnepanelen

Avantes breidt groene energie verder uit

3 maart 2017
Apeldoorn

In totaal 392 zonnepanelen zijn woensdag 1 maart in gebruik genomen bij Avantes. De Apeldoornse wethouder Mark Sandmann van Economische Zaken en Duurzaamheid schakelde de groene-energie productie samen in met Benno Oderkerk, directeur en oprichter van Avantes.

Het dak van het bedrijf aan de Oude Apeldoornseweg is helemaal vol gelegd met zogenaamde oost-west panelen. Met 270 Wattpiek per paneel komt de installatie op een totaal van 95040 Wattpiek. De geschatte jaaropbrengst bedraagt bijna de helft van het jaarverbruik van Avantes, zo’n 80784 kWh. Het streven is om tenminste gedurende 30 werkdagen per jaar energie neutraal spectrometers te kunnen produceren.

Wereldwijd

Avantes BV is al meer dan 22 jaar actief op het gebied van spectroscopie. Het bedrijf ontwikkelt optische meetsystemen voor onderzoek en online metingen die wereldwijd worden gebruikt in uiteenlopende toepassingen. Op het hoofdkantoor van Avantes dat sinds oktober 2011 in Apeldoorn is gevestigd,  zijn ruim 60 medewerkers werkzaam. Het bedrijf heeft tevens vestigingen in China, Amerika en Engeland.

Duurzaamheid

Volgens Benno Oderkerk sluit de uitbreiding van de eigen groene-energie voorziening perfect aan bij de missie van het bedrijf. ‘’Wij willen de techniek en innovatieve meetapparatuur bieden waarmee de mensheid langer en gezonder kan leven. Hierbij maken we optimaal gebruik van de middelen en mogelijkheden waarbij we duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan.’’ Naast zelf elektra opwekken zijn er andere voorbeelden van duurzaam ondernemen bij Avantes. ‘’Zo verbruiken we nauwelijks aardgas, omdat er gebruik wordt gemaakt van een warmtepomp en zijn we continue alert op energie-besparingsmogelijkheden. Daarnaast reduceren we ons afval waar mogelijk.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *