99PowerVrouwen winnares

Susan Jansen winnares van 99PowerVrouwen

10 maart 2017
Apeldoorn

Susan Jansen van Greensweet Stevia is de overall winnares van 99PowerVrouwen 2017. De onderneemster uit Kerkdriel nam de beker mee naar huis voor haar persoonlijke verhaal in een vlog. De publieksprijs was voor Lissa Agema van 2SupportYou uit Emst.

De Apeldoornse spreker en coach Lucinda Douglas plaatst geregeld vlogs en die worden goed bekeken. Douglas vindt het een aangename vorm om haar ideeën over te brengen. Dat bracht haar weer op het idee voor een nieuw project: ondernemende vrouwen in vlog-vorm voor de camera interviewen. Op die manier kunnen vrouwen laten zien wie ze zijn en wat ze doen en daarmee hun zichtbaarheid vergroten. Want zichzelf in de spotlights plaatsen, dat doen vrouwen te weinig, vindt Douglas. ”Ik ontmoet zo vaak vrouwen die een inspiratie voor anderen kunnen zijn.’’

Vaak bekeken

Voor 99PowerVrouwen konden onderneemsters zichzelf opgeven. Lucinda Douglas interviewde de deelneemsters en de vlog van een minuut of tien werd verspreid via sociale media. ‘’Op deze manier leren mensen de vrouw achter de naam, het bedrijf en het product kennen.’’ Susan Jansen is blij dat ze mee heeft gedaan. De vlog, die ook op haar website staat, is vaak bekeken en ze heeft veel reacties gehad, vertelde ze toen ze de beker in ontvangst nam. De prijsuitreiking vond dinsdag 7 maart plaats in restaurant De Boschvijver in Apeldoorn.

Natuurlijke zoetstof

Susan Jansen is de drijvende kracht achter Greensweet Stevia. Ze importeert tal van producten, waaronder vloeibare Stevia en suikervrije Belgische chocolade die gezoet zijn met Stevia. Het is een natuurlijke zoetstof van de Stevia plant, geschikt als vervanger van suiker. Het kruid is afkomstig uit Zuid- en Centraal Amerika. Ruim vier jaar geleden startte ze als kleine ondernemer. De eerste flesjes Stevia voorzag ze van een etiket aan de keukentafel. Ze heeft nu, vertelt ze, meer dan 500 verkooppunten in de Benelux en haar bedrijf groeit nog steeds.

Meer plannen

‘’99PowerVrouwen 2017 was een groot feest. Het project is zeker voor herhaling vatbaar’’, vindt Lucinda Douglas. Ze heeft nog meer plannen op stapel staan, meldt ze. Een ervan is het Geheim Genootschap van 99PowerVrouwen. Ook dit nieuwe initiatief heeft tot doel de ondernemende vrouw zichtbaar te maken.

Op de foto: Lucinda Douglas (links) en Susan Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *