Verkeersregrlaars Globe

Globe Group neemt nieuwe beveiligers aan

20 maart 2017
Achterhoek/Liemers

Beveiligingsbedrijf Globe Group uit Zelhem heeft recent vijf nieuwe beveiligers aangenomen. Het bedrijf werd 15 jaar geleden opgericht door Bennie Rozegaarde en bestaat inmiddels uit Globe Security, Europe Traffic Support en BOC Opleidingscentrum.

Na jarenlang in de agrarische sector werkzaam te zijn geweest begon Bennie Rozegaarde op 1 februari 2002 met Globe Security. Nu is Globe Security, met dochters Mirjam en Ilse als mededirecteuren, onderdeel van de veel grotere Globe Group. De afgelopen jaren zijn BOC en ETS als extra  bedrijfsonderdelen toegevoegd.

Afgelopen maand is Globe begonnen met een pilot: Een vaste inloopmiddag op het hoofdkantoor Ericaweg 22 in Zelhem van 14.00 tot 17.00 uur. Personen die op zoek zijn naar een baan als beroepsverkeersregelaar of beveiliger kunnen er elke laatste donderdag van de maand terecht. Tijdens de inloopmiddag in februari zijn vijf nieuwe mensen aangenomen.

Globe gaat ook de beveiliging regelen van de Foute Cross, die tijdens het pinksterweekend in Lopik bij Utrecht wordt gehouden. Het is autosportspektakel waarvoor Globe niet alleen de beveiligers, maar ook de beroepsverkeersregelaars inzet.

Tijdens grote evenementen op de openbare weg moeten sinds enige tijd beroepsverkeersregelaars worden ingezet. Zij zorgen voor wegomleidingen of begeleiden optochten. Bedrijven of organisaties kunnen regelaars van Globe inhuren, maar ze kunnen ook eigen personeel tot verkeersregelaar laten omscholen door het BOC Opleidingscentrum.

De beroepsverkeersregelaars worden jaarlijks nageschoold in het eigen opleidingscentrum in Zelhem. Dat is nodig omdat de wet- en regelgeving voor openbare evenementen regelmatig verandert. Ook de leidinggevenden worden regelmatig bijgeschoold.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *