CVJO

CVJO Doetinchem: Ondernemersplein

31 maart 2017
Achterhoek/Liemers

Het Centrum voor Jong Ondernemerschap in Doetinchem wil doorgroeien van 20 naar 40 werkplekken. In de nabije toekomst wil de instelling ook een Ondernemersplein inrichten in de hal van het pand aan de Terborgseweg 20.Marianne Kock, die het CVJO samen met Simone Jansen runt, ziet het al voor zich. “Dat Ondernemersplein zou bijvoorbeeld op vrijdagochtend diensten van deskundigen verlenen. Zoals juridisch of fiscaal advies. Zie het maar als een Kamer van Koophandel in het klein. Sinds die uit Doetinchem is verdwenen is er geen adres waar starters of beginnend ondernemers met hun specifieke vragen voor advies terecht kunnen.”

Het CVJO wil plaatselijke dienstverleners benaderen om deze adviezen te verstrekken. Marianne Kock (foto rechts) haast zich erbij te zeggen dat het Ondernemersplein op dit moment niet meer is dan een plan, dat nog nader uitgewerkt moet worden. “Maar we willen wel die kant op.”

Netwerken

Het CVJO Doetinchem biedt voor een schappelijke huurprijs werkplekken aan studenten die in de regio met een onderzoek bezig zijn, aan starters op het gebied van ondernemen en aan beginnend ondernemers die al een tijdje bezig zijn. “Deze combinatie blijkt in de praktijk goed te werken. De starters en jonge ondernemers stimuleren elkaar”, zegt Kock.

Het CVJO zet z’n deuren af en toe ook open voor workshops en themabijeenkomsten. “Effectief netwerken”, was de titel van de laatste themabijeenkomst, waar 40 personen op af kwamen. In een ongedwongen setting stelden ondernemers, die werk zoeken, zich open om door de andere bezoekers uitgedaagd te worden.

De bezoekers konden uit een lange lijst met kernwaarden er drie uitzoeken die ze met anderen wilden bespreken. De gesprekken vonden plaats in vier groepen. De ondernemers kwamen met zinvolle tips voor anderen en kregen ze zelf ook.

De deelnemers waren, toen ze vertrokken, verrijkt met tal van suggesties. Om die in de praktijk te brengen. Een praktijk die vaak wel wat weerbarstiger is. Maar nooit geschoten is altijd mis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *