Cleantech_Tomorrow_Banner_440x220

‘Naar circulaire oplossingen’ is thema van congres

31 maart 2017
Algemeen

In papierdorp Eerbeek wordt dinsdag 4 april de vierde editie van het Cleantech Tomorrow Congres gehouden. Hier kun je als ondernemer je licht opsteken als het gaat om cleantech, circulaire economie en duurzaamheid. Onder meer Hans de Boer, voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW, en internetondernemer Alexander Klöpping zijn gastsprekers.

Het congres is een ontmoetingsplek voor ondernemers, bestuurders en medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners, studenten en vakgenoten. Cleantech Tomorrow is een initiatief van de Cleantech Regio. Het thema van het congres is dit jaar ‘naar circulaire oplossingen!’

Vier thema’s

Het programma start plenair in sporthal De Bhoele en omvat vier centrale thema’s: transformatie van oude naar nieuwe industrie; werken aan duurzame mobiliteit; duurzaam en groen wonen; omgaan met warmte en water. Er is volop ruimte om vraagstukken voor het voetlicht te brengen, contacten te leggen en kennis uit te wisselen. Voorafgaand aan het congres zijn er ontbijtexcursies bij verschillende bedrijven in de regio. Het middagprogramma biedt de keuze uit 16 sessies. Tijdens een bezoek aan een bedrijf wordt uitleg gegeven over bijvoorbeeld het gebruik van remenergie van treinen, slim reizen of de zuivering van afvalwater.

Cleantech Battle

Dan is er nog de Cleantech Battle. Die wordt voor de vierde keer door Cleantech Regio georganiseerd. Studenten uit het voortgezet onderwijs, MBO, HBO en WO pitchen op het podium hun idee over cleantech en circulaire economie. Samen met ondernemers hebben de studenten milieuvriendelijke oplossingen bedacht voor actuele duurzame uitdagingen. De uitslag van de finale is om 17.00 uur.

Schone toekomst

In de Cleantech Regio werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen samen met ondernemers, onderwijs en onderzoek aan een schone toekomst.De regio zet in op een duurzame economie en samenleving. Het speerpunt is energieneutraliteit.

Aanmelden voor het congres van 10.00 tot 18.00 uur kan via www.cleantechtomorrow.nl. Locatie: Sporthal de Bhoele, Händelstraat 45 in Eerbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *