Eerbeek - Cleantech Tomorrow Congres (Foto: Rob Voss - www.robvoss.nl)

Pim Duterloo wint Cleantech Battle 2017

6 april 2017
Apeldoorn

Winnaar van de Cleantech Battle 2017 is student Pim Duterloo van Aventus in Apeldoorn. Hij sleepte ook de publieksprijs in de wacht voor een idee dat hij tijdens zijn stage bij waardepapierfabrikant Arjo Wiggins Security ontwikkelde.

Pim Duterloo bedacht een geweldig idee, vinden jury, publiek en bedrijf. Arjo Wiggins Security, gevestigd in het dorp Ugchelen in de gemeente Apeldoorn, produceert bankbiljettenpapier voor landen over de hele wereld. De student ontwikkelde een manier om persluchtlekkage in de productie te voorkomen. Goed voor een schonere wereld, kostenbesparend en simpel toepasbaar.

Haalbare plannen

Aan de Cleantech Battle 2017 deden tien teams mee, studenten van de HAN, Saxion, Aventus, Etty Hillesum en Technasium. Na de halve finale op maandag 3 april bleven vijf teams over. Die stonden tijdens het congres Cleantech Tomorrow op het podium in sporthal De Bhoele in Eerbeek om hun idee te verdedigen. Student Allround operationeel technicus Pim Duterloo ontving een geldprijs van 5000 euro. Toch zijn alle studenten een beetje winnaar. De Rabobank helpt namelijk alle teams hun haalbare plannen te realiseren.

Circulaire oplossingen

Het congres Cleantech Tomorrow op dinsdag 4 april zorgde voor veel dynamiek in Eerbeek. Er kwamen circa 800 ondernemers, bestuurders, medewerkers van overheid en onderwijs, inwoners en studenten op af. Zij wisselden ideeën uit, gingen op bedrijfsbezoek en hoorden tal van voorbeelden voor circulaire oplossingen. Dat was het thema van het congres dit jaar. Cleantech Tomorrow is een initiatief van de Cleantech Regio. Hierin werken de Stedendriehoek-gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen samen met ondernemers, onderwijs en onderzoek aan een schone toekomst.

Op de foto: Winnaar Pim Duterloo van Aventus Apeldoorn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *