3D-geprinte-schaar

3d-geprinte schaar opent JQHightech

11 april 2017
Achterhoek/Liemers

In Doetinchem is ingenieursbureau JQ Hightech van start gegaan. Het bedrijf combineert industrieel ontwerp en engineering met de mogelijkheid tot 3d-metaalprinten, waardoor het voor de machinebouw en andere engineeringsvraagstukken unieke kansen biedt.

Geheel in stijl werd tijdens de officiële opening een 3d-geprinte schaar met een drone binnengevlogen. Met die schaar konden operational manager Bastiaan Holm en projectmanager Rick Luttikhold ceremonieel een lint doorknippen (foto).

Na een korte periode van ideeën uitwisselen tussen de initiatiefnemers en het samenstellen van een gespecialiseerd team lag er al snel een basis voor het ingenieursbureau. De gecombineerde kennis en ervaring met het accent op engineering en industrial design vormde de voedingsbodem voor het bedrijf. De mogelijkheid tot 3d-metaalprinten bleek daarbij de kers op de taart.

JQ Hightech heeft toegang tot de enige industriële 3d-metaalprinter van Nederland. 3d-metaalprinten biedt unieke oplossingen voor productieprocessen en machines, zoals efficiënter productontwerp, gewichtsbesparing en een verkorting van de doorlooptijd. JQ Hightech biedt ook 3d-printingoplossingen met andere materialen. 3d-printingspecialist Rens Timmermans is optimistisch over de toepassingen van 3d-printen. “3d-printen geeft de maakindustrie nieuwe kansen en ik wil van deze kansen mogelijkheden maken.”

De specialisten van JQ Hightech waren al een aantal weken aan het werk, maar de opening was nog niet beklonken met een borrel en een woordje van mede-initiator Lodewijk van der Borg. Dat gebeurde vrijdagmiddag 7 april.

Het kantoor aan de Fabriekstraat te Doetinchem was die dag open ter bezichtiging. Hier was de mogelijkheid de mensen achter het nieuwe bedrijf te ontmoeten en te bevragen over het nieuwe bedrijf, hun expertisegebied en ambities.

Meer informatie over JQ Hightech en de expertisegebieden op www.jqht.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *