Energiebesparingsconvenant180417-0036

Industrie Berkelland onderneemt duurzaam

20 april 2017
Achterhoek/Liemers

Industriële Kring Berkelland, de zeven ondernemersverenigingen verenigd in Platform BV Berkelland en VNO-NCW Achterhoek hebben gezamenlijk het energiebesparingsconvenant Ondernemend Berkelland getekend.

Rinus Smet, plaatsvervangend voorzitter Industriële Kring Berkelland, overhandigde het convenant aan de wethouders Han Boer en Joke Pot (foto). “Ondernemers zijn zich steeds meer bewust van innovatief en duurzaam ondernemen, niet alleen voor hun eigen bedrijf maar ook voor hun directe omgeving. En samen bereik je meer dan alleen”, aldus Rinus Smet.

Achterhoek onderneemt duurzaam is een samenwerking van de Industriële Kring Berkelland en de ondernemersverenigingen – verenigd in Platform BV Berkelland – de gemeente, Omgevingsdienst Achterhoek, VNO-NCW Achterhoek en Stichting Achterhoek Duurzaam Verbouwen.

Het samenwerkingsverband stimuleert ondernemers in Berkelland om hun fossiele energiegebruik te verminderen en daadwerkelijk over te gaan tot actie. Hiervoor zijn twee scans ontwikkeld die worden ingezet om de mogelijkheden voor elke ondernemer in beeld te brengen. Ondernemers kunnen zo nagaan hoe zij voordeel kunnen halen uit duurzaam ondernemen en energiebesparing.

Alle ondernemers kunnen gratis gebruik maken van de MBK Energy CheckUp. Een gemakkelijke online scan, waarmee zij in korte tijd kunnen zien waar zij besparingen kunnen behalen. Bedrijven kunnen hierbij worden ondersteund door een junior adviseur. In Berkelland mogen 60 ondernemers gratis gebruik maken van de DOE-Scan, een intensieve duurzaamheidsscan, die de nodige resultaten heeft opgeleverd.

Onafhankelijke adviseurs voeren deze scan uit en adviseren ondernemers bij het nemen van energiebesparende maatregelen. “Als gemeente gaan we mee in het enthousiasme van de ondernemers en willen we ze graag financieel ondersteunen”, aldus Joke Pot en Han Boer.
www.achterhoekonderneemtduurzaam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *