velocity

Koning opent Velo-City in Nijmegen

11 mei 2017
Arnhem Nijmegen

Koning Willem-Alexander zal op 13 juni het internationale congres Velo-City in de Vereeniging in Nijmegen openen en zal daarna een kort rondje op de fiets maken.

Met deze scoop kwam Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen, aan het slot van de persbijeenkomst over Velo-City in het Nederlands Openluchtmuseum vandaag. Het congres, dat het met een geslaagde bid had gewonnen van onder andere Stockholm, trekt naar verwachting 1500 mensen naar Arnhem en Nijmegen.

Met onderwerpen als bikenomics, urban planning, het verbeteren van infrastructuur en vanzelfsprekend de (gezondheid van de) mens centraal worden er 250 sprekers uit 40 landen aan het woord gelaten om het fietsen op een hoger plan te tillen. Het congres kost in totaal 2,3 miljoen euro, waarvan 1,3 miljoen euro wordt opgehoest door de 1500 deelnemers, en de rest door de overheden.

Het zet, zo zeiden zowel burgemeester Biele Staal als zijn evenknie Hubert Bruls, de regio goed op de kaart, waardoor ook de andere parels die we hebben, meer kunnen gaan glinsteren. De bevolking merkt er zeker ook veel van, verzekerden ze: met de Bike Parade zullen zeker 5000 mensen mee kunnen fietsen door Nijmegen.

Arnhem wordt overigens gelijkelijk bedeeld: het afsluitend feest is op 16 juni in Park Sonsbeek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *