elestor

Elestor BV ontvangt Europese prijs voor Beste Technische Ontwikkeling in Energie Opslag

12 mei 2017
Arnhem

Op 10 en 11 mei 2017 werd de jaarlijks terugkerende IDTechEx Europe gehouden in Berlijn waar de laatste opkomende technologieën in diverse velden werden gepresenteerd. Het evenement, bezocht door meer dan 3,000 deelnemers, brengt de diverse spelers van de waardeketen samen, van materiaal- en technologie-ontwikkelaars tot integrators tot eindgebruikers. Bezoekers krijgen inzicht in de nieuwste technologieën, materialen, producten en markt trends.

De IDTechEx Europe bood een combinatie van masterclasses, conferentie en beurs. Eén van de onderwerpen dit jaar was de opslag van elektrische energie, waarbij de meest veelbelovende batterij technologieën voor het voetlicht werden gebracht van zowel gevestigde bedrijven, als start-ups en onderzoeksinstellingen. Daarmee werd een unieke selectie van technologische ontwikkelingen op het gebied van opslag van elektrische energie getoond, zoals die momenteel worden ontwikkeld en toegepast. In dit kader was Elestor gevraagd op de conferentie een presentatie te verzorgen over het onderwerp ‘Cost Leadership with HBr Flow Battery Technology’.

Tijdens de prijsuitreiking op woensdagavond ontving Elestor’s CEO, Guido Dalessi, uit handen van Dr. Fanny Barde, Toyota Motor Europe, de prestigieuze IDTechEx Award voor ‘Beste technische ontwikkeling op het gebied van energie opslag’. Dalessi : “Nadat we in 2016 al diverse prijzen in Nederland wonnen, zijn we vereerd nu ook internationaal erkend te worden door het winnen van deze belangrijke prijs. Het is een mijlpaal voor Elestor en een groot compliment voor het Elestor team!”

De jury werd gevormd door Jonas Deitschun, MSc (Fraunhofer IFAM), Dr. Fanny Barde (Toyota Motor Europe), and Dr. Giuseppe Antonio Elia (TU Berlijn) : “This company is betting on a utility scale stationary storage system that does not require a hydrogen compressor, thereby enabling lower LCoS than its competition.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *