Quatro M Marly Adang

Advies voor zzp’er met beperkt budget

22 mei 2017
Nijmegen

Met haar consultancybureau Quatro M richt Marly Adang zich op zzp’ers en kleine (familie)bedrijven. Een bewuste keuze, zegt ze. ‘‘Er zijn niet veel adviseurs op het gebied van marketing en communicatie die zich focussen op de startende ondernemer en daarbij ook rekening houden met het beschikbare budget.’’

Zelf behoort de 23-jarige Marly Adang ook tot de groep starters. Ze schreef zich in januari 2016 in bij de Kamer van Koophandel in Nijmegen. Haar bedrijf Quatro M runt ze vanuit haar huis in Beuningen. Na haar opleiding Bachelor for Business Administration aan de NHTV, internationaal hoger onderwijs Breda, besloot ze al snel voor zichzelf te beginnen. ‘‘Marketing heeft mij altijd geboeid. Hoe kunnen bedrijven zich het beste positioneren? Hoe bereik je jouw doelgroep het beste en maak je hiervoor een plan? Ik merkte in mijn directe omgeving dat ik kleine ondernemingen kon helpen met mijn kennis.’’

Voldoening

Het werk geeft haar veel voldoening. ‘’Je hebt echt persoonlijk contact met de ondernemer. Je leert het bedrijf goed kennen en beslissingen worden sneller  genomen, omdat de communicatielijn kort is. Daarnaast beslist de zzp’er ook zelf over het budget.’’ Voor marketing en communicatie is het budget meestal niet zo groot, zegt Adang. ‘’Mijn streven is om juist de kleine zelfstandige of zzp’er met dat beperkte budget te helpen met een brainstormsessie, het maken van een marketingplan of door advies te geven hoe je sociale media effectief kunt inzetten.’’

Netwerken

Het is geen makkelijke markt heeft ze het afgelopen jaar gemerkt. ‘’Als starter vergt het veel tijd om klanten te bereiken. De meeste kleine bedrijven en zzp’ers hebben geen kantoor, zijn niet altijd even makkelijk online te vinden en daardoor minder zichtbaar in de markt.’’ Netwerken is en blijft erg belangrijk, constateert ze. ‘’Zowel voor mijzelf als voor een groot deel van mijn klanten.’’

Ondersteuning

Een ondernemer of organisatie die extra ondersteuning nodig heeft voor het management kan ook een beroep doen op Quatro M. Het gaat dan vaak om ad-hoc klussen of kortlopende projecten, legt Marly Adang uit. ‘’Voor het softwarebedrijf Factor Blue in Nijmegen werk ik regelmatig als projectmanager en marketingmedewerker. Door het recreatiecentrum Heumens Bos in Heumen word ik soms ingezet als receptioniste.’’

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *