Foto LaundryXpress eigen foto

Subsidie voor service op elektrische bakfiets

1 juni 2017
Apeldoorn

Met zijn service LaundryXpress zorgt de Apeldoornse ondernemer Sven Kenselaar voor minder spitsverkeer én daardoor minder CO2-uitstoot. Het milieuvriendelijke initiatief wordt ondersteund door Slim Reizen Stedendriehoek.

Zijn klanten hoeven voor zijn service de deur niet uit. Sven Kenselaar komt naar ze toe en dat doe hij op een elektrisch ondersteunde bakfiets. Sinds 1 mei haalt hij aan huis overhemden op, wast ze, strijkt ze en levert ze binnen 24 uur weer bij de klant thuis af, gevouwen in een doos of aan een hanger. De bakfiets is zodanig ontworpen dat overhemden erin kunnen hangen. Kenselaar denkt dat er door zijn service 64 mensen minder in de spits rijden per week. Voor Slim Reizen Stedendriehoek was dit reden om hem financieel te ondersteunen. Hij schafte twee bakfietsen aan met het oog op groei in de toekomst.

Milieuvriendelijk

Vijftien jaar ervaring heeft Sven Kenselaar in de wasserijbranche. Hij liep al geruime tijd met het idee rond om voor zichzelf te beginnen. “Als je aan een willekeurig iemand vraagt aan welk huishoudelijk klusje hij de meeste hekel heeft, is het antwoord bijna altijd: strijken. Tegelijk willen veel mensen graag betalen voor kwaliteit en gemak. Tel dit alles bij elkaar op en je komt bij mijn service uit.” Zijn bedrijf LaundryXpress is gevestigd aan de Wilmersdorf. De overhemden worden gewassen in een industriële wasmachine met milieuvriendelijke middelen. Naast overhemden reinigt Kenselaar ook paardendekens voor maneges en eigenaren van paarden en pony’s.

Subsidie tot 1 juli

Slim Reizen Stedendriehoek stimuleert ondernemers om na te denken over het slimmer spreiden van het woon-werkverkeer, zodat er minder spitsverkeer is. Denk als ondernemer aan meer mensen buiten de spits laten reizen, investeren in fietsvoorzieningen, waardoor meer werknemers naar het werk fietsen of het moderniseren van de reiskostenregeling. Bedrijven met filebesparende initiatieven kunnen zich nog tot 1 juli 2017 bij Slim Reizen Stedendriehoek melden voor een financiële bijdrage. Deze Tenderregeling subsidieert maximaal 50 procent van een projectplan, tot een maximum van 20.000 euro. Meer weten? Kijk op www.slimreizenstedendriehoek.nl/subsidie.

Het programma Slim Reizen Stedendriehoek is onderdeel van de Cleantech Regio, een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Brummen, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *