Jose Wissenburg

Kerstmakelaar José Wissenburg smelt het ijs als het heet is

21 juni 2017
Arnhem

Terwijl de mussen van het dak vallen is José Wissenburg volop aan het werk voor de eindejaarsperiode. Met haar bedrijf Kerstmakelaar bemiddelt ze als adviseur tussen grotere bedrijven en hun werknemers of tussen ondernemer en relatie om een eindejaarsgeschenk te bedenken dat zowel bij de gever past als bij de ontvanger.

Want dat is niet altijd zo. Bedrijven kiezen bijvoorbeeld soms voor een duurzaam eindejaarsgeschenk maar vergeten daarbij om naar de wensen van de ontvanger te kijken. Vindt die dat net zo belangrijk als de gever? En ook het obligate logo op de handdoeken – gelukkig zie je het al steeds minder – daar wil je toch niet mee op het strand aan je werkgever worden herinnerd? En zo weet José een waslijst van instinkers en valkuilen als het om kerstgeschenken gaat. Haar focus is op het echt passend uitzoeken van een eindejaarscadeau.

Ze is vorig jaar maart gestart, en haar netwerk van tien jaar relatiegeschenken gaven haar een vliegende start. Ze is onder andere via Karin Jellema van PBA nu bij ditisPASArnhem aangehaakt en verbindt Arnhemse bedrijven aan de cadeaukaart. Andere bedrijven verbindt ze weer aan andere goede ideeën, precies zodat het het beste past.

Een Kerstmarkt vindt ze een goed idee: dan organiseert een werkgever een markt met allerlei aanbod – bijvoorbeeld van bevriende leveranciers of winkeliers – en het personeel mag dan gaan shoppen, op ontdekkingsreis gaan en mooie dingen uitzoeken. Want dat is de gedachte achter het kerstcadeau: dat je iemand blij verrast maakt.

José heeft geen showroom, geen overhead, maar een groot netwerk en veel kennis van alle mogelijkheden. Daar ligt haar kracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *