20170818 foto werkgroep en bestuur markthal

Techniekdag Liemers in Markthal Didam

2 september 2017
Achterhoek/Liemers

De Techniekdag de Liemers vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober in de Markthal in Didam. Op de Techniekdag kunnen jongeren van 10 tot 16 jaar zien en ervaren hoe leuk techniek is. Scholen en bedrijven presenteren doe-activiteiten zodat de bezoekers spelenderwijs kennismaken met de techniek. Alle aspecten en niveaus komen deze dag aan bod. Waarom een Techniekdag? De sector Techniek kampt al jaren met een tekort aan personeel. Veel leerlingen, en vooral hun ouders, kiezen voor een toekomst in een andere sector.

De Techniekdag moet ervoor zorgen dat jongeren ontdekken hoe leuk techniek is, om zo het imago van technische beroepen en opleidingen te verbeteren. De technische sector biedt namelijk volop kansen en mogelijkheden op een goedbetaalde baan.

Techniekdag de Liemers wordt georganiseerd door VNO-NCW Midden en Lindus, de ondernemersvereniging van de Liemers.

In de projectgroep zijn onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven vertegenwoordigd: Liemers College, Symbion , Installatiewerk Achterhoek Rivierenland, Bouwend Nederland afdeling de Liemers, Rabobank Arnhem e.o.,  Welling Bouw & Onderhoud en Kinkelder B.V.

Op de  foto de leden van de projectgroep en het bestuur van de Didamse Markthal.

De Techniekdag op zaterdag 28 oktober vindt plaats tussen 10.00 uur en 16.00 en is voor iedereen gratis toegankelijk. Om 10.00 uur zal de opening  verricht worden door burgemeester Peter de Baat van de gemeente Montferland.

Op de website www.techniekdag.nl is meer informatie te vinden en kunnen bedrijven en onderwijsinstellingen zich aanmelden voor deelname.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *