Foto Agrozone

Loenens bedrijf Agrozone maakt werk van ozon

7 september 2017
Apeldoorn

Agrozone in Loenen, vlakbij Apeldoorn, is in een kleine tien jaar tijd uitgegroeid tot de marktleider in ozonsystemen in Nederland. Michiel Scheffer, gedeputeerde bij de provincie Gelderland, bezocht vrijdag 1 september deze Gelderse industriekampioen. “Een wereldtopper in een nichemarkt. Een slimme en schone industrie die zorgt voor duurzame groei en werkgelegenheid.’’

Ozon is een schoon alternatief voor ontsmetting van water en lucht. Het wordt toegepast in de glastuinbouw, de bollenteelt, de voedingsindustrie en de veeteelt. Agrozone maakt zuiverings- en ontsmettingssystemen voor (afval)waterzuiveringen en bewaarruimtes voor bollen, groente en fruit. Daarnaast levert Agrozone systemen voor luchtzuivering die onder andere in de voedingsindustrie worden toegepast.

Duurzaam

In het Loenense bedrijf werken 20 medewerkers continu aan de ontwikkeling van schone desinfectietechnieken om het gebruik van chemie, bestrijdingsmiddelen en medicijnen in de samenleving terug te dringen. Deze slimme en schone technieken geven ondernemers de kans om duurzaam en veilig te ondernemen.

Wetgeving

Agrozone is het eerste bedrijf dat een zuiveringssysteem voor afvalwater in de glastuinbouw heeft gecertificeerd. Dit sluit aan op nieuwe wetgeving die per 1 januari 2018 van kracht wordt. Een doorbraak in de zuivering van afvalwater. Het grote voordeel van ozon is dat er geen schadelijke stoffen verdampen bij het ontsmetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *