Arnhem_finale_beste_binnenstad

Arnhem positief verrast met finaleplaats ‘Beste Binnenstad – verkiezing’

13 september 2017
Arnhem Uitgelicht

Arnhem is doorgedrongen tot de finale van de tweejaarlijkse verkiezing ‘Beste Binnenstad van Nederland’.

Afgelopen dinsdag 12 september maakte de vakjury op de Dutch Media Week in Hilversum de 2 finalisten in de categorie ‘grote binnensteden’ bekend: Arnhem en Breda. De andere genomineerden waren Enschede, Den Haag en Nijmegen. In de finale ‘middelgrote binnensteden’ kwamen Almere en Hoofddorp uit de bus. De finalisten maken op 23 november 2017 tijdens het evenement ‘Beste Binnenstad Awards’ in Rotterdam kans op het winnen van de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’.

Verrassing

Voor de Arnhemse delegatie was het een behoorlijke verrassing, toen de naam ‘Arnhem’ op het scherm verscheen als één van de finalisten. De nominatie in de top 5 tijdens de vastgoedbeurs Provada afgelopen 30 mei was al een mijlpaal. Nu heeft Arnhem zelfs de eindronde bereikt.

Gerard Velthuizen, voorzitter van Platform Binnenstad Arnhem, reageert: “Wij hadden eigenlijk niet verwacht zo ver te komen. Arnhem mocht zich in 2007-2009 al eens de ‘beste binnenstad’ noemen, maar die glans ging in de afgelopen jaren helaas verloren. Nu zijn we weer op de goede weg en gebeurt er ontzettend veel, om de Arnhemse binnenstad terug te brengen in de top van aantrekkelijke binnensteden. Maar we vinden zelf dat we nog lang niet klaar zijn.”

Het landelijke Platform Binnenstadsmanagement, dat de prijsvraag organiseert, laat een 19-koppige vakjury kijken naar de ontwikkelingen die een stad in de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt en de stappen die worden gezet. Ron König, wethouder gemeente Arnhem ziet het zo: “In die zin zijn we uiteraard heel blij met de finaleplaats. Wij zien dit resultaat vooral als een bevestiging, dat we met onze samenwerking van ondernemers, bewoners, culturele partijen, vastgoedeigenaren en gemeente op de goede weg zijn. En die weg zetten wij natuurlijk graag voort.” Velthuizen vult aan: “Het motiveert natuurlijk wel. In Breda is ook heel veel gebeurd. Dus ook als we niet mochten winnen, dan zien we dat als een stimulans om de binnenstad nog beter te maken.”

De weg naar de finale

De finalisten worden eind oktober bezocht door de jury. Tijdens dit bezoek hebben de steden de kans om de jury te overtuigen waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ verdienen. Tijdens een feestelijke bekendmaking op 23 november zal uiteindelijk duidelijk worden welke steden de titel ‘Beste Binnenstad 2017-2019’ de komende twee jaar mogen dragen.

Felix Wigman, juryvoorzitter en voorzitter van het Platform Binnenstadsmanagement: “De uitreiking besteedt dit jaar extra aandacht aan ervaringen van voorgaande winnaars. Het evenement is daardoor naast een spannende, feestelijke gebeurtenis ook informatief voor alle binnensteden in Nederland die in de toekomst aan deze verkiezing willen deelnemen”.

De inzending van Arnhem is te vinden op www.arnhembestebinnenstad.nl.

Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.debestebinnenstad.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *