Bezwaar Arnhemse ondernemers tegen lening Focus Filmtheater
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: pixabay

Bezwaar Arnhemse ondernemers tegen lening Focus Filmtheater

Recent heeft het Arnhemse College van B&W besloten om Focus filmtheater een lening van 310.000 euro te geven voor de exploitatie van haar horeca-activiteiten in het nieuwe gebouw op het marktplein, voor een looptijd van 10 jaar tegen een percentage van 1,5%. Hiertegen is door diverse politieke partijen al bezwaar gemaakt. Er zijn zelfs al vragen in de Tweede Kamer over gesteld.

In een ingezonden brief maken de Arnhemse ondernemers, verenigd in Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA), City Centrum Arnhem (CCA), Hotel Overleg Regio Arnhem (HORA) en Koninklijke Horeca Nederland afdeling Arnhem (KHN) hier nu eveneens bezwaar tegen.

Elk cultureel initiatief toegejuicht

"Wij juichen uiteraard elk cultureel en/of horeca-initiatief dat de stad meer cachet geeft toe, maar kunnen het niet toestaan dat er met twee maten gemeten wordt, zoals hier (wederom) het geval is. Focus filmtheater krijgt door deze lening immers een oneerlijk concurrentievoordeel boven andere horecaondernemers. Een belangrijk onderdeel van de lening betreft bovendien de financiering van inventaris; iets dat in de horeca ongebruikelijk is, sterker nog, er is geen bancair instituut dat roerende zaken financiert. Het percentage van anderhalf is absoluut verre van marktconform in de horeca en de looptijd van tien jaar is zelfs exorbitant te noemen.

Afspraken

In het recente verleden zijn afspraken gemaakt in de Horecavisie die de gemeente in samenwerking met de horecaondernemers van Arnhem heeft opgesteld. Indien dit besluit van het college daadwerkelijk doorgang vindt, wordt de belofte van de gemeente opnieuw geschonden! “Na Luxor Live en Rozet (Momento) zou het niet meer gebeuren!”. De maat is nu toch echt wel vol!

Wij roepen het Arnhemse College van B&W dan ook op om deze lening om te zetten! Een lening met marktconforme rente en eerlijke looptijd draagt bij aan eerlijke concurrentie en bevordert betrokkenheid en oprechtheid voor alle Arnhemse horeca, zodat er op gelijkwaardige basis gastvrijheid aan de gasten van Arnhem geboden kan worden!"

Ondertekend door

Lammert de Vries, voorzitter HORA

Bas van Es, voorzitter KHN

Veronique Gallé, voorzitter CCA

Peter de Haan, vicevoorzitter OKA

Auteur Geschreven door:

Frank Thooft

}
Foto's Fotografie door:

Jeroen Wallbrink

Frank Thooft is bedrijfsjournalist en bladmanager

Bekend van:

Wallbrink Crossmedia
Agenda Activiteiten

14 mei

15:59
Locatie: Focus Filmtheater, Audrey Hepburnplein Arnhem

Jan van Hooff bij preview Focus Filmtheater

07 mei

15:59
Locatie: Groot Warnsborn, Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem

Business borrel OKA