Sophie Schijf, evenementenorganisator met passie
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto

Sophie Schijf, evenementenorganisator met passie

Het hele jaar is Sophie Schijf continu aan het bellen, verbinden, regelen, opzetten, afspreken, afstemmen, plannen, checken, en genieten. Net als haar klanten en diens klanten. Want elk feestje dat Sophie organiseert is een echt feestje. Met een cultureel tintje als onmiskenbare handtekening.

ArtEZ

Hoe dat komt? Na een paar jaar Kunstacademie Groningen (interieurarchitectuur) switchte ze naar Arnhem, waar ze aan ArtEZ product design studeerde. Ze studeerde af op projecten: het organiseren van evenementen met ontwerpen als belangrijk onderwerp. Veel leuker dan producten ontwerpen, wist ze meteen.

Passie

Ze maakte van haar passie haar beroep en viert dit jaar alweer haar tweede lustrum. Vorig jaar dacht ze er serieus over om naar Portugal te emigreren, maar de verregaande bureaucratie daar maakte dat ze nog meer waardeerde wat ze hier had opgebouwd. Dus ze bleef. En bouwt verder aan haar bedrijf.

Mogelijkheden

Wat ze doet: in feite is ze regisseur en verbinder van mensen en ideeën. Ze kan grootse projecten en evenementen overzien en richting geven, ze maakt elke gebeurtenis tot een gedenkwaardig iets. In het grote netwerk waar ze inmiddels bekend is, geeft ze soms vaker dan dat ze neemt. Ze kent zóveel mensen, zoveel mogelijkheden.

Pitchen

Ze werkt vaak samen met Riëlle Schoeman, die ze tien jaar geleden bij Dudok heeft leren kennen. Ze werkten daar allebei, en met die basis besloten ze beiden om voor zichzelf te beginnen. Soms pitchen ze samen, soms tegen elkaar, maar altijd als collega’s.

Impact

Tegenwoordig zet ze zich wel steeds meer in voor bedrijfsevenementen, naast de bekende grote culturele of innovatieve evenementen. Grotere, kleinere, de omvang doet er niet zo toe; de impact en het unieke des te meer. Ze is een netwerker pur sang; al een poos lid van de SJOA, en nu ook van OKA.

Auteur Geschreven door:

Frank Thooft

}
Foto's Fotografie door:

Jeroen Wallbrink

Frank Thooft is bedrijfsjournalist en bladmanager

Bekend van:

Wallbrink Crossmedia
Agenda Activiteiten

14 mei

21:53
Locatie: Focus Filmtheater, Audrey Hepburnplein Arnhem

Jan van Hooff bij preview Focus Filmtheater

07 mei

21:53
Locatie: Groot Warnsborn, Bakenbergseweg 277, 6816 VP Arnhem

Business borrel OKA