Je bekijkt nu Andy van der Meijde: van voetballer tot televisiepersoonlijkheid

Andy van der Meijde: van voetballer tot televisiepersoonlijkheid

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

Andy van der Meijde werd op 30 september 1979 geboren in Arnhem en groeide uit tot een bekende voetballer. Van der Meijde speelde voor Ajax, FC Twente, Internazionale, Everton en PSV. De rappe vleugelaanvaller speelde ook nog eens 17 wedstrijden in het shirt van het Nederlands elftal. Er waren veel voetbalkenners die vonden dat de voetballer te weinig uit zijn carrière had gehaald, dat bleek later ook toen zijn biografie uitkwam.

Geen Genade

Eind 2012 verscheen de biografie van Andy van der Meijde in de winkels. Het boek genaamd ‘Geen Genade’ werd geschreven door Thijs Slegers en gaf een inkijkje in het leven van de oud-voetballer. De openhartige Van der Meijde vertelde bijvoorbeeld dat hij zowel zijn privéleven als voetballoopbaan had verpest, grotendeels door een drugs, drank en zelfs seksverslaving. Er gingen meer dan 100.000 exemplaren van het boek over de toonbank.

Van der Meijde op de televisie

Van der Meijde werd opvallend genoeg na zijn loopbaan geen voetbaltrainer, zoals de meeste oud-internationals wel doen. De oud-voetballer gooide het over een andere boeg en mengde zich in de wereld van de entertainment. Van der Meijde was plotseling in diverse televisieprogramma’s te bewonderen. De oud-Ajacied kwam langs in programma’s zoals Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS, Sterren Springen en Sterren Dansen op het IJs. Daarnaast was Van der Meijde regelmatig als kenner te zien bij VTBL.

Andy & Melisa

Van der Meijde kreeg vervolgens ook nog een eigen realitysoap genaamd ‘Andy & Melisa’. De familie werd voor een langdurige periode gevolgd door de camera’s. Het programma werd in eerste instantie uitgezonden op SBS 6 en verscheen later ook nog op RTL 5. De oud-speler besloot ook een eigen programma te ontwikkelen en creëerde ‘Bij Andy in de Auto’, dat enkel op YouTube werd geplaatst. In het programma gaat Andy een stukje rijden met professionele voetballers. Bij Andy in de Auto werd een succes en was ook te zien op FOX Sports en RTL 7. 

Van der Meijde in televisiereclames

Dat de oud-voetballer niet vies is van een goede sponsordeal was al bekend. Van der Meijde was namelijk een tijdje te zien in de televisiereclame van New York Pizza en werd niet veel later ook het gezicht van de TOTO. Van der Meijde was voor enkele maanden de enige echte ‘Koning TOTO’. Het duurde echter niet lang voordat Van der Meijde overstapte naar BetCity.nl en in de spotjes van het nieuwe gokbedrijf was te zien.  In de zomer van 2022 werden rolmodellen verboden in gokreclames, waardoor Van der Meijde niet langer meer het gezicht van BetCity.nl is.  

Theatershows

Van der Meijde was ook een tijdje actief in het theater. De Arnhemmer was bijvoorbeeld te zien in de theatershow ‘FC De Rebellen’. Daarnaast toerde Van der Meijde met zijn eigen vrouw voor de theatertour ‘Andy & Melisa’.