Aanstormende personal trainer wint Pitch Battle voor ondernemers
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 23-09-2019

Aanstormende personal trainer wint Pitch Battle voor ondernemers

Op woensdag 22 november heeft op locatie Helicon Velp een Pitch Battle event plaats gevonden tussen studenten van Helicon te Velp en Rijn IJssel te Arnhem. In totaal deden hier 60 studenten met hun bedrijfsideeën aan mee. Na een spannende halve finale, waarin de studenten zelf in overleg de finalisten bepaalden volgde aansluitend de finale voor de officiële jury. 

Het niveau dat de studenten lieten zien lag ontzettend hoog. Van de 7 finalisten waren er 6 afkomstig van het Helicon. De enige finalist van Rijn IJssel, Sander van de Poppe, wist er uiteindelijk alsnog met de hoofdprijs vandoor te gaan. Sander houdt zich bezig met personal training. Zijn concept is gericht op zowel indoor als outdoor personal training onder professionele begeleiding. Hierbij staan het versterken van de fysieke en mentale kracht onder persoonlijke aandacht op één. In combinatie hierbij wordt lifestyle coaching aangeboden om zo een optimaal resultaat te bereiken. Op dit moment doet hij dat al deels zelfstandig, echter zijn doel is om in de toekomst personeel aan te kunnen nemen.

Het helpen van studenten leverde de tweede plaats op voor Didi de Jong. Zij biedt namelijk begeleiding aan studenten die moeite hebben met hoge prestatiedruk. Stress, vermoeidheid, uitstelgedrag, weinig motivatie, piekeren… Het leven van een student gaat maar al te vaak samen met deze klachten als gevolg van de hoge prestatiedruk. Steeds maar beter, hoger, sneller. Het gevoel alsmaar te moeten presteren. Veel studenten vinden het lastig om hiermee om te gaan en dat zorgt voor problemen. De drempel om hulp te vragen is ongelofelijk hoog en vaak wordt er pas aan de bel getrokken als de situatie geëscaleerd is. Dat wil ze met haar begeleiding voorkomen.

Op de derde plaats eindigde Wendy Bosman met haar concept Natural Horsemanship. Dit is training voor paarden op een meer natuurlijke en diervriendelijke manier.

De 60 studenten die deelnamen aan het event kijken er met veel plezier op terug. Het was een mooie samenwerking tussen groen onderwijs en prijs onderwijs.

Verslag en fotografie door Geert-Jan Wassink

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

17:57
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

17:57
Locatie: Rozet

OKA in Rozet