Achterhoekse Groene Energiemaatschappij groeide hard in vijf jaar
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: website AGEM Geplaatst op: 06-05-2019

Achterhoekse Groene Energiemaatschappij groeide hard in vijf jaar

De Achterhoekse Groene Energie Maatschappij (AGEM) bestaat vijf jaar en viert dit met een feestelijke jubileumbijeenkomst op vrijdag 10 mei in stadion De Vijverberg in Doetinchem. 

AGEM is een maatschappelijke organisatie, vijf jaar geleden opgericht met als doel het aanjagen van de energietransitie in de Achterhoek en het versterken van de regio. In vijf jaar is de maatschappelijke organisatie gegroeid van een team van drie, tot inmiddels een team van 22 mensen.

Het thema van de jubileumbijeenkomst op 10 mei is ‘Energie’ in de breedste zin van het woord. Denk hierbij aan (duurzame) energie uit het stopcontact, maar ook de Achterhoekse ‘D’ran’-energie. Onder andere Siward Zomer (ODE Decentraal), Florian Dirkse (co-founder The Ocean Cleanup) en Hans Martijn Ostendorp (directeur De Graafschap) zullen hun bijdrage leveren.

Als coöperatie zonder winstoogmerk heeft AGEM inmiddels negentien leden. Dit zijn de acht Achterhoekse gemeenten en elf lokale (burger)energiecoöperaties. Door deze structuur is de coöperatie echt voor én door de Achterhoek.

AGEM werkt aan een energie-neutrale Achterhoek en stimuleert en ontwikkelt projecten voor groene energie. Als leverancier van echt Achterhoekse energie zorgt AGEM er tevens voor dat de lokaal opgewekte energie bij de Achterhoekers terecht komt.

Vorig jaar is AGEM verhuisd van Winterswijk naar innovatiecentrum De Steck in Doetinchem. De aanjager van de energietransitie in de Achterhoek is volop in ontwikkeling en verwacht de komende jaren verder te groeien.

De jubileumbijeenkomst is op vrijdag 10 mei in stadion De Vijverberg (Lijsterbeslaan 101A), begint om 12:30 en eindigt omstreeks 18.00 uur.

Aanmelden

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

website AGEM

Agenda Activiteiten

08 okt

19:16
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

19:16
Locatie: Rozet

OKA in Rozet