Ahmed Marcouch en Daan Roovers over de stad in 21e eeuw
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Rutger Voorrips Geplaatst op: 17-05-2019

Ahmed Marcouch en Daan Roovers over de stad in 21e eeuw

Op donderdag 20 juni organiseert De Maatschappij departement Arnhem een mini-congres over ‘De stad in de 21e eeuw’, in het gemeentehuis te Arnhem. Veel steden groeien qua aantal inwoners en de samenstelling wordt meer divers. Wat kan een 21-eeuwse stad voor haar burgers betekenen? Hoe zorgen we ervoor dat de stad niet achterblijft bij de ontwikkelingen? Op welke manier speelt het onderwijs in op (super)diversiteit? En, welke keuzes moeten steden nu maken om economisch voldoende aantrekkingskracht uit te oefenen?

Inleider is Daan Roovers, de nieuwe Denker des Vaderlands. Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem, deelt met ons zijn overtuigingen ten aanzien van het ambt van burgemeester in de Stad van de 21e eeuw. Vervolgens worden er drie (interactieve) parallelsessies gehouden over de thema’s: veiligheid, onderwijs en economie. De parallelsessies staan onder leiding van deskundigen per thema, waaronder Marian van Hooij, regisseur van Platform Binnenstad Arnhem. Nadere informatie hierover volgt.

Margret Vincent, directeur bedrijfsvoering van de gemeente Overbetuwe, is dagvoorzitter. Het minicongres start om 15.30 uur en zal rond 20.00 uur na een afsluitende aangeklede borrel met lichte maaltijd eindigen.


Aanmelding en kosten
U kunt u alvast aanmelden via de aanmeldbutton in deze uitnodiging of via de website. De deelnamekosten voor dit mini-congres bedragen voor alle deelnemers €15,- per persoon. De verrekening van dit bedrag zal ter plekke plaatsvinden.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Rutger Voorrips

Agenda Activiteiten

26 sep

02:38
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:38
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar