Apeldoornse ondernemers geven 7,4 voor ondernemersklimaat
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: pixabay Geplaatst op: 30-10-2018

Apeldoornse ondernemers geven 7,4 voor ondernemersklimaat

Drie jaar geleden waardeerden Apeldoornse ondernemers het ondernemersklimaat met een 7,2. In mei dit jaar werd opnieuw een brede peiling gehouden. Het resultaat is een lichte stijging naar een 7,4 voor het ondernemersklimaat. De gemeente Apeldoorn vindt het belangrijk te weten hoe ondernemers denken over de aantrekkelijkheid en economie van Apeldoorn. Uit de peiling blijkt dat ondernemers hun eigen vestigingslocatie een ruime voldoende geven. Bijna tien procent van de ondernemers heeft echter verhuisplannen vanwege ruimtegebrek op de huidige locatie. De waardering voor de gemeentelijke dienstverlening stijgt van 6,8 in 2015 naar 7,1.

Verbeterpunten

Volgens de ondervraagden zijn er ook verbeterpunten. De volgende zes thema’s verdienen de komende jaren meer aandacht; digitale bereikbaarheid, een aantrekkelijke binnenstad, het up-to-date maken van de bestaande werklocatie, economische promotie van Apeldoorn, aanbesteding bij lokaal MKB én energiebesparing en energietransitie. Deze thema’s staan in het collegewerkprogramma en in de Uitvoeringsagenda Economie Apeldoorn die is opgesteld door bedrijfsleven, onderwijs en zorg.

Minder kavels

Wethouder Jeroen Joon is verheugd over de mooie cijfers, maar geeft aan dat nog genoeg werk aan de winkel is. ‘’Het ruimtegebrek baart ons zorgen, zeker nu er steeds minder kavels beschikbaar zijn op de bedrijventerreinen. We onderzoeken dan ook de mogelijkheden om het bedrijventerrein Ecofactorij uit te breiden.’’ In Apeldoorn zijn 12.300 ondernemers gevestigd. Hiervan hebben 7.600 ondernemers de peiling ontvangen. Dankzij een respons van ruim elf procent is een representatief beeld gevormd, vindt de gemeente Apeldoorn. De uitkomsten van de ondernemerspeiling zijn te lezen op apeldoorn.nl/ondernemen.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

pixabay

Agenda Activiteiten

08 okt

17:36
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

17:36
Locatie: Rozet

OKA in Rozet