Arnhems ontwerpersduo ontwerpt postzegels met groenten van Gelderse bodem
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen beeld Geplaatst op: 20-10-2018

Arnhems ontwerpersduo ontwerpt postzegels met groenten van Gelderse bodem

De Vormforensen (Anne-Marie Geurink en Annelou van Griensven) ontwierpen voor PostNL een postzegels met het thema ‘mijn groentetuin’. Zes zegels die de diverse stadia van zaaien, groeien en oogsten weergeven door middel van zes verschillende groenten: sla, aubergine, venkel, raapsteel, zoete aardappel en radijs. Deze groenten zijn gefotografeerd bij biologische boerderij de Horsterhof (https://horsterhof.nl/) te Duiven.

Mijn moestuin

De trots van de tuinder was een belangrijk aspect dat naar voren kwam in de briefing van PostNL. Op het vel staan zes diverse groenten, van de wat meer bekende tot en met de vergeten of exotische groentes. Om de postzegels en het thema context te geven kozen ze voor een zaaikalender op de randen van het zegelvel. Deze haakt in op het zaai, groei en oogst onderdeel van de briefing. Door de groenten te fotograferen op locatie willen de ontwerpers de gebruiker/kijker betrekken bij het thema ‘mijn groentetuin’.

Daarnaast zochten de ontwerpers de uitdaging vooral in de plaatsing en toepassing van de typografie. Het groeiproces van de groenten hebben zij vertaald naar een abstracte weergave in het woord ‘land’ dat meegroeit. De persoonlijke benaderingswijze laten inhoud en beeld samen komen.

De Vormforensen

De Vormforensen is een Arnhemse ontwerpstudio, en gespecialiseerd in het vertalen van verhalen naar vorm. Ze ontwerpen voor opdrachtgevers en ontwikkelen eigen projecten. Anne-Marie en Annelou hebben een liefde voor het ontwerpen van boeken, fotografie & typografie en gebruiken hun ontwerpmethode als procestool voor opdrachtgevers. In het verleden werkten zij voor opdrachtgevers zoals UN-studio, Stedelijk Museum Amsterdam, nai010, ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, PostNL, ontwerp platform Arnhem, cultureel netwerk Arnhem & Nijmegen en provincie Gelderland. Beiden geven les op de ArtEZ, Hogeschool voor de kunsten in Arnhem.

Presentatiemoment

Ben jij benieuwd naar de zegel, heb je vragen voor de ontwerpers of wil je een kijkje achter de schermen en weten welke foto’s het niet hebben gehaald voor de zegel?

Op 9 november exposeren ze naar aanleiding van het ontwerp voor PostNL een reeks beelden die ze als ontwerpers fascinerend vonden bij het struinen door de moestuinen in Arnhem. Met hun witte sneakers door de klei opzoek naar de passende groenten en beelden leverde ook een andere kijk op de moestuin en zijn tuinder op. Geïmproviseerde vogelverschrikkers, huiselijke schuurtjes, plastic stoelen in setjes van twee en doorgeschoten groentesoorten.

Dubbelglas

Dubbelglas is een fysieke expositie in de studio van de Vormforensen in Arnhem. Dubbelglas is één raamexpositie waarin de visie is te zien van de grafisch antropologen. Een expositie die je van buiten en van binnen kunt bekijken. Eerdere edities van Dubbelglas bevatten thema’s als:

Wat is nieuws? https://devormforensen.nl/news-news

En een indruk van het Arnhemse paradijs. https://devormforensen.nl/paradise-paradise

Vanaf 19 oktober zijn de postzegels verkrijgbaar in winkel of via

https://shop.postnl.nl/webshop/collect-club

09 november 17.00 opening van Dubbelglas bij De Vormforensen met borrel en hapjes.

Transformatorplein, Arnhem

Verkoop eerstdagenvelop:

https://shop.postnl.nl/webshop/collect-club/mijn-groentetuin-eerstedagenvelop-777

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen beeld

Agenda Activiteiten

23 mei

20:03
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

20:03
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze