Arnhems studentenbedrijf gaat groeien en bloeien
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 20-05-2019

Arnhems studentenbedrijf gaat groeien en bloeien

Duurzaamheid groeit en bloeit, ook onder studenten. Studentenbedrijf GIGG (Green Innovative Gift Goods) staat namelijk op maandag 3 juni in het Beatrix Theater in Utrecht in de strijd om de titel van beste MBO Student Company 2019. GIGG is namelijk een studentenbedrijf dat deelneemt aan de competitie van Jong Ondernemen. Tijdens het student company traject krijgen studenten de kans om een eigen bedrijf op te starten met handvatten die het Jong Ondernemen aanbiedt. Het team van GIGG bestaat uit 3 studenten : Paul Westendorp, Tijmen Kuster en Jurre Meeuws, allen studenten van de opleiding Business & Retail bij het Rijn IJssel te Arnhem. Eerder dit jaar heeft dit team al deelname op de huishoudbeurs en is het bedrijf ook internationaal geweest. 

Nationaal

In de landelijke competitie van Jong Ondernemen zitten de ondernemers van GIGG in de finale als één van de vijf bedrijven. Hier hebben ze op vrijdag 17 juni voor gestreden in de halve finale waarbij ze een innovatief idee moesten toebrengen op hen bestaande product. Hier hebben ze verder gekeken dan alleen het bestaande product, het relatiegeschenk waarmee je bloeiende duurzame liefde mee verspreidt. "Wij vinden het belangrijk om te blijven vernieuwen", alsdus Paul Westendorp over het nieuwe groeiboekje. “Met de huidige serie duurzame geschenken gemaakt van groeipapier hebben we al veel bereikt maar we willen meer. Met het nieuwe product willen we de nieuwe generatie aanspreken. Met leerzame boekjes waarbij je je eigen moestuintje kan planten. We verwachten dit begin juli op de markt te kunnen zetten”.

Het duurzame geschenk

Het product van de onderneming GIGG is een geschenk. “Het is een geschenk waar bedrijven zich mee kunnen onderscheiden, het is innovatief en duurzaam. Niet alleen is het duurzaam maar ook goed voor de maatschappij. Onze geschenken worden gemaakt in samenwerking met Siza, dit is een zorgorganisatie voor mensen met een beperking. Wij zijn de samenwerking met Siza aangegaan om hen te betrekken bij het productie proces van onze onderneming. Het geschenk heeft een omhulsel van groeipapier wat gepersonaliseerd kan worden met bijvoorbeeld een bedrijfslogo en slogan. Voor de inhoud van de geschenken kan gekozen worden tussen: pepermunt, biologische thee en Tony Chocolony. Nadat de inhoud op is kan het restant in de grond worden geplaatst wat vervolgens uitgroeit tot een bloemetje”, aldus Tijmen Kuster.

Een duurzame toekomst.
De drie ondernemers van GIGG weten wat ze willen in de toekomst, en dat is een doorstart maken met het bedrijf. “Jullie hebben goud in handen, maak er wat moois van !” was de uitspraak van een van de juryleden. Met het groeiboekje dat ze nu hebben en in de toekomst een educatief boekje voor kinderen gaat het bedrijf de markt op. “We zullen altijd blijven innoveren, dat is wat ons tenslotte sterkt maakt. Met het gemotiveerde team gaan we heel erg ver komen en zullen we onze dromen werkelijk maken, maar nu eerst onze focus leggen op het winnen van de landelijke finale van Jong Ondernemen”, vertelde Paul Westendorp. "Buiten dat we de eerste prijs kunnen behalen, kunnen we ook de publieksprijs winnen. Dit kunnen we doen door middel van het stemmen op ons bedrijf via Jong Ondernemen."

  

Jong Ondernemen 

Jong Ondernemen biedt via speciale onderwijsprogramma’s scholieren van basis- tot wetenschappelijk onderwijs de kans om al doende het ondernemerschap te ontdekken; learning by doing. En dat is hard nodig, want jongeren overwegen al te weinig het entrepreneurschap als serieuze carrièremogelijkheid. Op vmbo-, mbo-, hbo- en wo-niveau runnen de studenten van Jong Ondernemen een jaar lang hun eigen bedrijf. En leren dus al doende wat het hebben van een eigen zaak inhoudt. Onder begeleiding van een docent en een ondernemer schrijven de jonge ondernemers een bedrijfsplan, denken ze na over financieringsmogelijkheden en brengen ze hun eigen, vaak innovatieve product of dienst op de markt.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

26 sep

02:28
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:28
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar