Arnhemse lancering eerste en als enige commissievrije hotel boekingssite
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 23-09-2019

Arnhemse lancering eerste en als enige commissievrije hotel boekingssite

“Het potentieel van de start-up wordt internationaal onderkend,” aldus founder en CEO Maikel Doezé. “LetsStay is namelijk uitgenodigd om zich op 8 november te presenteren op Web Summit in Lissabon.” Web Summit is een driedaagse Europese techconferentie met meer dan 60.000 bezoekers, waaronder investeerders. 


LetsStay het verlengstuk van hotels

Anders dan andere boekingspartijen als Booking.com hoeven consumenten geen lid te worden van LetsStay om een hotel te kunnen boeken. Ook hoeven zowel hoteliers als hotelgasten geen commissie over boekingen te betalen. “Onze soepele voorwaarden resulteren in betere prijzen en voorwaarden voor de consument. Wat LetsStay ook uniek maakt, is de persoonlijke benadering. We zijn een verlengstuk van hotels en bieden informatie over steden en de activiteiten die er te doen zijn”, legt Doezé uit.


Veel ontevredenheid over bestaande boekingsplatforms

Eerder bracht digital entrepreneur Doezé met een van zijn andere ondernemingen apps uit voor hoteliers en vakantieparken. Zo kwam hij erachter dat er veel ontevredenheid heerste over de bestaande boekingsplatforms. De Arnhemse ondernemer licht toe: “Hoteliers moeten voor iedere boeking veel commissie betalen. Bovendien waren er geen alternatieven. Zodoende ontstond het idee voor een onafhankelijke boekingswebsite: LetsStay.” Potentiële hotelgasten kunnen op de website rechtstreeks met hoteliers in contact komen en andersom. “LetsStay heeft geen restrictieve voorwaarden, zoals een vastgelegde prijs voor een hotelkamer. En eenmaal geboekt worden de contactgegevens van de gast gewoon doorgegeven aan de hotelier en vice versa.”


Arnhemse hotelsector reageert positief

Achter de schermen is het afgelopen jaar hard gewerkt aan de lancering van de boekingswebsite. Momenteel is LetsStay bezig met een pilot waarbij hoteliers kosteloos kunnen instappen. Eerste reacties van hoteliers zijn erg positief te noemen. “Een initiatief als LetsStay is een zekere toegevoegde waarde voor hoteliers”, aldus Lammert de Vries, voorzitter van het Hoteloverleg Regio Arnhem (HORA). Op dit moment vertegenwoordigt LetsStay.net de Nederlandse markt van hoteliers. De website heeft de ambitie om vanaf medio 2018 ook internationaal te gaan opereren.


Over LetsStay

LetsStay is actief in grote steden als Amsterdam, Den Haag, Arnhem en Utrecht. Maikel Doezé werd in 2017 genomineerd voor T500, georganiseerd door The Next Web. Op LetsStay.net kunnen gasten een verblijf in een hotel reserveren. De gehele hotelervaring draait om de gast. Niet voor niets is het motto van de start-up: “More than just booking”. De weg naar het internationale start-upevenement Web Summit is binnenkort te volgen via Facebook: https://facebook.com/letsstay.net

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

18:21
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:21
Locatie: Rozet

OKA in Rozet