ArtEZ plaatst beeld jonge muziekgod PAN op dak conservatorium Enschede
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 09-04-2018

ArtEZ plaatst beeld jonge muziekgod PAN op dak conservatorium Enschede

We hebben het over het zes meter hoge beeld van een jonge muziekgod PAN, waarmee de makers Spacecowboys tijdens de Ijsselbiënnale 2017 hoge ogen gooiden.

Op 20 april wordt het beeld op het dak van ArtEZ Conservatorium in Enschede geplaatst. Hiermee wil Rob Kramer, directeur van het conservatorium en initiatiefnemer, het conservatorium een meer herkenbare plek geven in de stad.

Onthulling vanaf het dak 

Het torenhoge beeld wordt feestelijk en vooral muzikaal onthuld. Muzikanten van het conservatorium zullen PAN live welkom heten vanaf het dak van het conservatorium. Uiteraard is heel Enschede welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Locatie: Van Essengaarde 10 in Enschede

Datum en tijd: vrijdag 20 april, 11.00 uur

PAN als belichaming van de student

Rob Kramer zag het beeld voor het eerst tijdens de IJssel-biënnale en raakte erdoor gebiologeerd. “Ik zag in de houding van muziekgod PAN iets terug van onze conservatoriumstudenten. Jonge iconen in wording, met een nieuwsgierige en avontuurlijke houding. Eigenzinnig en alle potenties al in zich dragend, tegelijkertijd nog volop in ontwikkeling.”

PAN zoekt onderdak na succes IJsselbiënnale

Toen na de IJsselbiënnale gezocht werd naar een nieuw onderkomen voor PAN, was het voor Kramer eigenlijk al snel duidelijk. PAN zou naar Enschede komen en wel op het dak van ArtEZ Conservatorium.

Gemeente Enschede

Rob Kramer kreeg daarin steun van gemeente Enschede en het Muziekkwartier. Enschede wil een aantrekkelijke stad voor jonge, creatieve en innovatieve studenten en inwoners zijn en het gebied rondom het muziekkwartier is volop in ontwikkeling. Met de komst van muziekgod Pan is dit gebied herkenbaarder geworden en heeft het een, ongetwijfeld veelvuldig gefotografeerd, icoon erbij gekregen.

Space cowboys

Het kunstenaarsduo Spacecowboys wordt gevormd door Paul Keizer (Nederland, 1958) en Albert Dedden (Nederland, 1959). De kunstenaars wonen en werken in Deventer en zijn van daaruit vertrouwd met de IJssel. Hun werk, dat ze meestal voor de openbare ruimte maken, is poëtisch en vertellend van karakter. Zij maakten het beeld PAN voor de Ijsselbiënnale 2017, waarbij het duo de Goden weer hun rol teruggaven na een Apocalyps veroorzaakt door klimaatverandering.

ArtEZ Conservatorium

Het ArtEZ Conservatorium, gevestigd in Arnhem, Enschede en Zwolle, is met ruim 800 studenten en 250 docenten een van de grootste conservatoria van Nederland. Het conservatorium in Enschede staat voor muzikaal vakmanschap en ondernemerschap. Hier worden jonge, avontuurlijke professionals opgeleid, die midden in het leven staan en met een nieuwsgierige blik voorbij grenzen kijken.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

08 okt

18:23
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

18:23
Locatie: Rozet

OKA in Rozet