Bedrijven Doetinchem: meer mensen in dienst dan eigen beroepsbevolking
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Jacob Schreuder Geplaatst op: 19-02-2019

Bedrijven Doetinchem: meer mensen in dienst dan eigen beroepsbevolking

De Doetinchemse ondernemers hebben meer mensen in dienst dan de totale beroepsbevolking van de gemeente. Dat betekent dat die bedrijven werkgelegenheid bieden aan mensen uit de hele regio Achterhoek en soms daarbuiten.

Voor die rol verdienen de ondernemers een pluim en die kregen ze op de Dag van de Ondernemer tijdens een ontbijtsessie in de businessclub van stadion De Vijverberg van wethouder Peter Drenth van economische zaken van de gemeente Doetinchem.

Burgemeester Marc Boumans benadrukte dat elke dag voor de ondernemer ‘een Dag van de Ondernemer’ is. “U helpt mensen aan het werk, elke dag weer. We hebben in onze gemeente ontzettend mooie bedrijven, maar dat schreeuwen we niet van de daken. Daar zijn we te bescheiden voor.”

Boumans wekte de ondernemers op elkaar nog meer op te zoeken, elkaar te stimuleren. “Zodat  we nog meer de motor van de Achterhoek worden.” Dat is volgens de burgemeester wel nodig, want UWV-cijfers wijzen uit dat de groei van de werkgelegenheid in de regio achterblijft bij de landelijke ontwikkeling.

Boumans is een van de initiators van de Achterhoek Board, waarmee de zeven Achterhoekse gemeenten een gezamenlijke vuist kunnen maken in de verdere ontwikkeling van de streek. Van alle zeven gemeenteraden wordt nog dit jaar gevraagd in te stemmen met de plannen. “Best spannend”, zei de burgemeester.

Foto: Carlo Stevering

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Jacob Schreuder

Agenda Activiteiten

19 feb

05:42
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

05:42
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief