Beuningen start met buurtmobiel
Redacteur: Ger Loeffen | Fotograaf: Ger Loeffen Geplaatst op: 22-08-2019

Beuningen start met buurtmobiel

De Beuningse welzijnsorganisatie Perspectief is op 1 mei gestart met Buurt Mobiel Beuningen voor kwetsbare inwoners. Insteek daarbij is om vooral oudere inwoners van de gemeente Beuningen in de gelegenheid te stellen zo lang mogelijk aktief te blijven. 

Denk hierbij aan het vervoer naar de kapper, naar de verjaardag van familie, of gewoon even boodschappen doen. Maar ook activiteiten van bijvoorbeeld de muziekvereniging of het biljartclub kunnen worden bezocht met de elektrische autootjes van Buurt Mobiel Beuningen. 

Perspectief heeft voorlopig twee luxe ‘golfautootjes’ aangeschaft die binnen de gemeentegrenzen gaan rijden. Vanaf 1 mei kan men bellen om een rit te bestellen. Meer informatie op de website www.buurt-mobiel.nl. De gemeente Beuningen is erg blij met dit initiatief van Perspectief en trots dat dit in de gemeente mogelijk is. 

De Buurt-Mobiel is mede mogelijk gemaakt door vier sponsoren. Dienstverlener op het gebied van informatietechnologie weMaron eveneens uit Beuningen is vanaf het begin betrokken bij het plansysteem en heeft de app ontwikkeld waarmee mensen kunnen betalen met een pasje of hun mobiele telefoon. ‘De combinatie van de deur-tot-deur-oplossing met eenvoudig plannen én veilig betalen is uniek.’

Auteur Geschreven door:

Ger Loeffen

Foto's Fotografie door:

Ger Loeffen

Agenda Activiteiten

26 sep

02:25
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:25
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar