CHRIS ALBLAS VIERT 30 JAAR SVBE WIJNPROFESSIONALS
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 11-06-2017

CHRIS ALBLAS VIERT 30 JAAR SVBE WIJNPROFESSIONALS

Precies dertig jaar geleden begon de Arnhemmer Chris Alblas SVBE. Hij vierde het zaterdag 10 juni met een speciale wijnproeverij voor vrienden en relaties in het Dorpshuis van Schaarsbergen met culinaire ondersteuning van Servontyn Catering  van  Lenny Kamphuis .

Chris heeft zich met zijn bedrijf gespecialiseerd in biologische wijnen en evolueerde dat van een geitenwollensokken imago tot een hoogwaardig en gewild imago. “Ik vind dat je een zekere verantwoording naar de natuur om je heen hebt”, zei hij in zijn speech.

Bajes

In het begin deed Chris het naast zijn werk als reclasseringsambtenaar. Het kon voorkomen dat hij ’s ochtends nog in de Bijlmerbajes aan het werk was en ’s middags snel omgekleed een proeverij in het Hilton gaf. Als snel groeiden de werkzaamheden echter en kon Chris zich volledig op de wijn concentreren. Hij is regelmatig in het buitenland voor proeverijen en bezoeken aan wijnhuizen en is inmiddels ook beloond met mooie en bijzondere onderscheidingen.

 

Enige Nederlander

Zo is is hij de enige Nederlander die van het Concours Mondial de Bruxelles in de Slowaakse hoofdstad Bratislava een gouden onderscheiding gekregen. Het Concours Mondial de Bruxelles, opgericht door Louis Havaux in 1994, is een prestigieus wijnconcours. Chris: “Elk jaar vindt er een selectie van proevers plaats op basis van hun expertise en betrouwbaarheid als proever. Proevers die minimaal tien keer aan de selectiecriteria van het Concours Mondial de Bruxelles hebben voldaan krijgen een gouden onderscheiding.” Chris jureert niet alleen voor het Concours Mondial de Bruxelles in Europa, maar de afgelopen jaren ook in Brazilië en Chili. Ook werd zijn expertise gevraagd in Zuid-Afrika bij de toekenning van Michelangelo Wine Awards. Chris is redacteur van het bekende Wijnjournaal.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

17:33
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

17:33
Locatie: Rozet

OKA in Rozet