Claymount Assemblies wint open innovatieprijs
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Logisz B.V. Geplaatst op: 22-08-2019

Claymount Assemblies wint open innovatieprijs

Claymount Assemblies uit Dinxperlo heeft de Achterhoek Open Innovatieprijs gewonnen. Het bedrijf ontwikkelde een techniek voor het beter comprimeren van een borst tijdens het maken van een mammogram.

De oude techniek is gebaseerd op kracht, ongeacht de omvang van de borst. Klinische studies hebben aangetoond dat dit een verkeerd uitgangspunt is.

Pressure-controlled Compression van Claymount Assemblies bepaalt real-time de oppervlakte van de borst. Op het juiste moment wordt een signaal gegeven aan de laborant dat gestopt moet worden met het comprimeren.

“Dus niet meer comprimeren op kracht, maar comprimeren op druk. Bij een grotere borst wordt de kracht hoger, maar is de druk hetzelfde als bij een kleinere borst. Dit zorgt voor een constantere manier van werken en leidt tot een betere diagnose”, zegt Gerben Heideman, general manager van Claymount.

Drie nominaties

Claymount werd als winnaar gekozen uit drie genomineerden. De twee anderen waren Het Internet Huis, onder andere actief op het gebied van 4G, dat samen met Nazca-i en Slagman Techniek ‘The Task’ introduceerde en O’Talent, een interactieve beleefomgeving, waarin deelnemers hun eigen talenten en ambities ontdekken.

De innovatieprijs werd uitgereikt door tv-presentator Charles Groenhuijsen, die eerst alle genomineerden interviewde. De winnaar was aangewezen door een jury onder leiding van Wybren Jouwsma.

De uitreiking gebeurde tijdens een Ondernemersavond in het ICER in Ulft. Hiermee werd de Innovatieweek 2018, die elke dag een bijzonder evenement omvatte, afgesloten.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Logisz B.V.

Agenda Activiteiten

26 sep

02:23
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:23
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar