Coalitieakkoord Beuningen
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: Ger Loeffen Geplaatst op: 19-10-2019

Coalitieakkoord Beuningen

Afgelopen dinsdag hebben formateur Jan Kersten, en fractievoorzitters Karin Janssen-Van den Heuvel (VVD), Rob Martinus (CDA) en Pascal Cobussen (BN&M) hun coalitieakkoord voor de gemeente Beuningen gepresenteerd. 

Het akkoord ‘Energiek door samen doen’ is opgesteld op hoofdlijnen en biedt de partijen ‘alle ruimte voor nadere invulling’. De onderhandelaars nodigen de gemeenteraad en ‘nadrukkelijk’ ook inwoners uit zich actief te gaan uitspreken over de manier waarop de - overigens niet bijster concrete - doelstellingen bereikt kunnen worden. 

Waar de samenstellers wel duidelijk over zijn is dat zij vinden dat Beuningen een zelfstandige gemeente moet blijven. Maar zelfs dat lijkt op den duur ‘wishful thinking’. Piet de Klein gaat door als wethouder. Henk Plaizier (VVD) neemt na vier jaar in ‘de luwte’ zijn vertrouwde zetel Financiën en Cultuur weer in. 

Nieuwkomer in het college is Pim van Teffelen (voorheen voorzitter van de CDA-fractie). Hij steekt de portefeuille ‘Werk en Zorg’ in z’n binnenzak en neemt daarmee afscheid van een lange carrière bij Horeca Nederland.

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

Ger Loeffen

Agenda Activiteiten

08 okt

22:00
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

22:00
Locatie: Rozet

OKA in Rozet