Energy Café Arnhem over duurzaam vervoer
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: [energie made in Arnhem] Geplaatst op: 20-11-2018

Energy Café Arnhem over duurzaam vervoer

Er wordt hard gewerkt aan auto’s, bussen en andere vervoermiddelen die geen CO2 en andere vervuilende stoffen meer uitstoten. Emissieloos vervoer noemen we dat. In Arnhem zijn diverse bedrijven en onderwijsinstellingen, zoals de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), actief met het ontwikkelen en testen van innovatieve alternatieven voor rijden op benzine en aardgas. Steek je licht op over de actuele stand van zaken op dit gebied tijdens het Energy Café (16.30-18.00 uur) op 29 november in Showroom Arnhem.

Europees project e-Bus 2020

Wat zijn aantrekkelijke alternatieven voor de auto? Drie deskundigen geven een toelichting. Iwan van Bochove, operationeel manager van het Mobility Innovation Center – HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) vertelt over het project E-bus 2020. Dit is een Europees project rondom trolleybussen, zoals die in Arnhem en wereldwijd in vele andere steden rijden.

Oskar Voorsmit van Pitpoint gaat in op de ontwikkelingen rond waterstof als schone brandstof voor auto’s, bussen en andere vervoermiddelen. In Arnhem wordt nog dit jaar een waterstoftankstation voor personenauto’s geopend.

Toin Peters, projectmanager Automotive Research aan de HAN, presenteert een nieuw mobiliteitsconcept tussen de auto en de fiets.

Na deze presentaties zijn er enkele pitches van mensen actief in het netwerk [energie made in Arnhem]. De netwerkborrel staat gepland om 17.30 uur. 

Showroom Arnhem 

Belangstellenden zijn welkom bij het Energy Café in Showroom Arnhem (Langstraat 20), de deuren zijn vanaf 16.00 uur geopend. Het programma begint om 16.30 uur. Bezoekers kunnen parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10. Showroom Arnhem ligt op nog geen tien minuten lopen van station Arnhem Centraal. 

 

 

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

[energie made in Arnhem]

Agenda Activiteiten

23 mei

22:34
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

22:34
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze