Energy Café over bottom-up energietransitie
Redacteur: Francien van Zetten | Fotograaf: gemeente Arnhem Geplaatst op: 08-05-2018

Energy Café over bottom-up energietransitie


De energietransitie vraagt aanpassingen aan elke woning en in elke wijk. Het Energy Café op 17 mei gaat over Arnhemse wijkcollectieven van actieve inwoners die werken aan bottom-up energietransitie.

Wijkcollectieven wachten niet op dwang van overheden en regels, maar gaan op eigen initiatief aan de slag met mogelijkheden voor duurzame energiewinning. Wat gaat er goed, waar lopen initiatiefnemers tegenaan en wat hebben ze nodig om meer stappen te maken? Daar gaat het Energy Café op 17 mei (16.00-17.30 uur) in Showroom Arnhem over met deskundige Ruud Schuurs en vertegenwoordigers van verschillende wijkcollectieven in Arnhem.

 

Schuurs (Adviseur in Beweging) schetst een beeld van de wijkaanpak op het gebied van energietransitie in Arnhem en andere gemeenten. Vertegenwoordigers van wijkcollectieven als Duurzaam Craneveer, NOM Arnhem West, Buurtgroenbedrijf Spijkerkwartier, Hoogkamp Energie en Groenewijkstroom komen daarna aan het woord over hun ervaringen en vragen aan het netwerk Energie Made in Arnhem.

 

Anne-Marie Pronk geeft een toelichting op de nieuwe EnergyCoin Foundation. Dit is een stichting die lokaal duurzaam opgewekte energie op de blockchain gaat zetten. Aan het eind van het programma is er tijd voor enkele korte pitches, gevolgd door de netwerkborrel.

 

De Energy Café’s worden elke derde donderdag van de maand gehouden op initiatief van het netwerk Energie Made in Arnhem. Het Energy Café wordt geprogrammeerd door partners uit het netwerk. Moderator is Edwin Verdurmen van CASA en de locatie is afwisselend in Showroom Arnhem of elders, zoals vorige maand op IndustriePark Kleefse Waard (IPKW). Heeft u vragen over de organisatie van Energy Café of een oproep aan het netwerk Energie Made in Arnhem? Neem contact op met Maud Wolf, gemeente Arnhem: maud.wolf@arnhem.nl

 

Het Energy Café op 17 mei wordt gehouden in Showroom Arnhem, Langstraat 20, Arnhem. De zaal is open vanaf 15.30 uur, het programma begint om 16.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur. Parkeren kan in parkeergarage Rozet, Langstraat 10. Showroom Arnhem, ligt op 10 minuten lopen van NS- en busstation Arnhem Centraal.

 

Auteur Geschreven door:

Francien van Zetten

Foto's Fotografie door:

gemeente Arnhem

Agenda Activiteiten

13 dec

09:41
Locatie: KNNS, Wijchen

VNO-NCW Midden: KNNS

01 nov

09:41
Locatie: Arnhem

VNO-NCW Midden: Teijin Aramid