Flox Doetinchem: meer dan alleen werkplek zp’ers
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Jacob Schreuder Geplaatst op: 07-12-2018

Flox Doetinchem: meer dan alleen werkplek zp’ers

Flox Ondernemershuis aan de Terborgseweg 20 in Doetinchem wil zelfstandig professionals en startende bedrijven niet alleen een eigen werkruimte bieden, maar ook een keur aan mogelijkheden om te netwerken. 

Flox is een voortzetting van het Centrum voor Jong Ondernemerschap, maar dan in een geheel andere opzet. Het CvJO, ruim zes jaar lang een broedplaats voor startende ondernemers, was een stichting met een raad van commissarissen. Nu is het een BV, eigendom van Ronald Treijtel (55) uit Ruurlo.

Hij zegt: “Het CvJO was jarenlang een prima concept voor startende zp’ers. De meesten vlogen echter na twee of drie jaar weer uit. Flox wil zp’ers en starters een vaste werkplek bieden, voor een paar uurtjes, dagdelen of fulltime.”

Ronald Treijtel, die zelf ook een onderkomen bij het CvJO had na jarenlang thuis te hebben gewerkt, had zo z’n eigen ideeën voor een bedrijf met flexibele werkplekken en kreeg de kans dat ideaal te verwezenlijken.

“Want er is de afgelopen jaren het een en ander veranderd, vooral de spectaculaire groei van het aantal zelfstandig professionals. En dus is er behoefte aan meer werkplekken. Daarnaast is de markt voor zp’ers uitdagender geworden. Om succes te hebben is het van groot belang dat zij hun netwerk verbreden, samenwerking en verbindingen aan gaan. Daar zetten we als Flox met vier tot zes evenementen per maand vol op in.”

Groei in leden

Op dit moment zijn zo’n dertig zelfstandig professionals verbonden aan Flox Ondernemershuis. Ronald Treijtel, wiens functie wordt omschreven als directeur-verbinder, heeft de ambitie om flink te groeien.

“Onze planning is om eind 2019 tussen de zestig en honderd deelnemers te hebben. Die deelnemers worden bij Flox overigens leden genoemd. Daarmee willen we aangeven dat we hier samen verantwoordelijk zijn voor de sfeer met alle verschillende werkvormen die we hier hebben.”

In het pand aan de Terborgseweg – voorheen UWV – is volgens Treijtel, die in de Achterhoek een groot zakelijk netwerk heeft, voldoende ruimte om te groeien. De meeste leden werken een paar uur tot enkele dagdelen per week. Soms kunnen meerdere leden roulerend op een en dezelfde werkplek per dag werken.

Dat de formule van Flox is gebaseerd op vertrouwen en eigen verantwoordelijkheid blijkt wel, want de leden hebben zelf een sleutel van het pand, zodat ze op elk gewenst moment van hun werkplek gebruik kunnen maken.

Het pand waarin Flox gehuisvest is heeft een aanzienlijke metamorfose ondergaan en heeft drie zones. Aan de voorzijde bevindt zich de flexzone, in het midden de verbindingszone en achterin de werkzone met meer vaste werkplekken.

Voordelen

Flox Ondernemershuis wil de leden de volgende voordelen bieden:

  • Voordelig en laagdrempelig flexwerken in verschillende sferen
  • Ontmoeting en samenwerking met collega-ondernemers
  • Starters vinden bij Flox snel hun weg in ondernemersland
  • Persoonlijke groei voor zichzelf en het bedrijf
  • Snel vergroten van het netwerk in de Achterhoek
  • Een inspirerend kennis- en trainingsprogramma

De evenementen die Flox de leden de komende weken biedt zijn: een open flexwerkmiddag (woensdag 12 december van 13.00 tot 17.00 uur), een open netwerkochtend (maandag 17 december van 13.00 tot 17.00 uur), een kerstborrel (donderdag 20 december van 9.00 tot 12.00 uur), een inspiratiediner (dinsdag 8 januari van 15.30 tot 17.30 uur) en weer een Flox open flexwerkmiddag (woensdag 9 januari van 13.00 tot 17.00 uur).

Naast Flox Ondernemingshuis biedt ook De Steck, gehuisvest in de voormalige bibliotheek, werkruimtes en ook met de voormalige penitentiaire inrichting De Kruisberg zijn plannen voor een bedrijfsverzamelgebouw. Niet te veel voor een stad als Doetinchem?

“Nee”, vindt Ronald Treijtel. “De opzet van De Steck is heel anders: vooral innovatieve bedrijven werken er samen bij elkaar. Ook zp’ers kunnen hier in een werkomgeving terecht. Bij Flox werken professionals uit de meest uiteenlopende sectoren. Ik vrees de concurrentie niet, streef eerder naar samenwerking. Het verzorgingsgebied van Doetinchem is groot.”

Meer informatie: www.floxondernemershuis.nl

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Jacob Schreuder

Agenda Activiteiten

08 okt

00:49
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

00:49
Locatie: Rozet

OKA in Rozet