Fusie Heilbron Groep en Sucsez/Upiva
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Stan Bouman Geplaatst op: 22-08-2019

Fusie Heilbron Groep en Sucsez/Upiva

Assurantiekantoor Heilbron Groep uit Doetinchem gaat een fusie aan met het Intermediair- en volmachtbedrijf Sucsez/Upiva uit Reeuwijk. Samen willen de organisaties door deze krachtenbundeling een landelijke dekking bereiken.

De nieuwe combinatie telt 3900 zakelijke en ruim 19.000 particuliere klanten. Samen behartigen ze bovendien de belangen van 265.000 verzekerden met een zorgverzekering. Bij het fusiebedrijf werken 200 mensen. Ze blijven dat doen vanuit de bestaande vestigingen in Reeuwijk, Leusden, Arnhem en Doetinchem.

Heilbron Groep is dienstverlener op het gebied van pensioenen, hypotheken en (collectieve) zorgverzekeringen en makelaardij. Heilbron bestaat al lang en de laatste jaren is het pakket aan dienstverlening fors toegenomen, waarmee ook de totale organisatie is gegroeid. Al vorig jaar hebben Heilbron en Sucsez hun krachten gebundeld. Omdat beide bedrijven elkaar goed aanvullen is besloten per 1 juni van dit jaar te fuseren.

Sucsez/Upiva heeft zich behalve op inkomensverzekeringen vooral geprofileerd op zorgadvies. Samen met de Heilbron Groep wil de nieuwe organisatie de bedrijven landelijke dekking bieden op het gebied van schade-, inkomens- en zorgverzekeringen.

Sucsez/Upiva is voor 40 procent in handen van ABN Amro Participaties. In de laatste editie van de AM:top 100 van grootste intermediairbedrijven staat het bedrijf op plaats 47. In 2015 had Sucsez een omzet van 7,7 miljoen euro, 10,8 procent meer dan een jaar eerder.

De nieuwe fusie-onderneming verwacht een omzet van 23 tot 24 miljoen euro. Eerder nam Sucsez de portefeuillerechten van Kamps & Van Houts Advies over. Toen werden al meerdere overnames en fusies aangekondigd.

“Al tijdens het eerste gesprek dat we met elkaar hebben gevoerd bleek dat onze organisaties elkaar aan kunnen vullen. Zowel op het gebied van advisering, als service-providing en volmacht”, zegt Marco Gregoor van de Heilbron Groep.

Dennis Massaar, directeur van Sucsez/Upiva vult aan: “Door de fusie zijn we nog beter in staat om invulling te geven aan de ‘buy and build’- strategie en kunnen we een breder pallet aan diensten en producten aanbieden aan de bijna 2000 met ons samenwerkende assurantiekantoren.”

Foto: Marco Gregoor, Frank Germans, Maurice Massaar, Dennis Massaar en Nils Karssens klinken op de fusie.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Stan Bouman

Agenda Activiteiten

26 sep

02:43
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:43
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar