Gastblog Pieter de Boer: Digitaliseringsbroedplaats in de regio voor het MKB?
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 03-10-2018

Gastblog Pieter de Boer: Digitaliseringsbroedplaats in de regio voor het MKB?

Hoe maakt u als MKB-ondernemer kansen van digitalisering, en hoe pakken we dit aan? Er wordt veel gesproken over digitalisering; ondernemers hebben van doen met big data, kunstmatige Intelligentie en Nanotechnologie en zouden moeten kijken naar verdienmodellen van Google, Alibaba of Apple. 

Uit onderzoek van Dialogic blijkt dat onze regio qua digitale bereikbaarheid zeer goed ontsloten is; Nijmegen is met Radboud Universiteit (en hun datacenter) direct aangesloten op de Amsterdam Hub, het snelste internetknooppunt van Europa. Arnhem beschikt daarbij over de twee voormalige datacenters van AkzoNobel en heeft hoogwaardige energie-infrastructuur. Bovendien beschikken de twee steden en tussenliggende gemeenten over een uitgebreid glasvezelnetwerk.

Alle niveaus

Een ander voordeel van de regio is dat we beschikken over kennisinstellingen die de arbeidsmarkt op alle niveaus voorzien van ICT-personeel. Het RijnIJssel levert studenten af op mbo-niveau, terwijl de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen dit op hbo-niveau verzorgt. De Radboud Universiteit neemt een tweede plek in Nederland in wat betreft hun kennis op het gebied van kunstmatige intelligentie en big data.

Kansen

Hoe zorgen we dat de ondernemers in onze regio gebruik maken van de kansen van onze gunstige infrastructuur, gekoppeld aan de ICT studenten die in onze regio afstuderen?

Fieldlab

VNO-NCW regio Arnhem Nijmegen is met Radboud Universiteit aan het verkennen welke ondernemers en startups in de regio met de Informaticafaculteit willen samenwerken om een Fieldlab te ontwikkelen. Oftewel een daadwerkelijke plek waar ondernemers en het onderwijs elkaar ontmoeten, om maatschappelijke digitale uitdagingen op te lossen en vermarkten!

Verzilveren

Daarnaast dringen we erop aan dat de Provincie Gelderland inhoudelijk beleid gaat maken op de digitale kansen van onze regio, dit is hard nodig in onze veranderende wereld. Hoe zorgen we dat we de kansen die er zijn verzilveren!

Heeft u interesse om aan te haken? Neem dan gerust contact op.

Pieter de Boer

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

19 feb

05:35
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

05:35
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief