Gastcolumn RABO: digitalisering biedt grote groeikansen
Redacteur: Sjoerd Geurts | Fotograaf: Frank Thooft Geplaatst op: 26-09-2018

Gastcolumn RABO: digitalisering biedt grote groeikansen

Een ondernemer wil zijn bedrijf laten groeien. Logisch. Dat kan op verschillende manieren. Vernieuwing en innovatie zijn belangrijke voorwaarden voor groei. Echte ondernemers zoeken dan ook voortdurend naar manieren om te innoveren, om de concurrentie te slim af te zijn. Deze ondernemers zijn doorgaans succesvoller dan ondernemers die op traditionele wijze hun bedrijf leiden. Wij weten bij de Rabobank waar we over praten omdat we deze ondernemers dagelijks tegenkomen. 

Er zijn diverse manieren om innovatie mogelijk te maken. Digitalisering is een belangrijke voorwaarde. Tachtig procent van het mkb heeft een website, webshop of zelfs een eigen app. Met als doel klanten te bereiken. De digitale wereld waarin we ons bewegen is echter veel groter op het gebied van digitalisering en automatisering. Dat merken we in de gesprekken die we voeren met onze klanten. Door in digitalisering te investeren liggen er grote kansen voor het mkb in Nederland om jaarlijks fors te groeien en grote stappen te zetten. Digitalisering zorgt namelijk voor kostenbesparing en omzetverhoging.

Het is daarom goed om inzichtelijk te krijgen waar je bedrijf ‘digitaal’ staat. Heb jij al een website die geschikt is voor de smartphone en werk jij in de cloud? Wij sparren op dit vlak regelmatig met onze relaties. Een gemene deler is dat bedrijven die de digitaliseringsslag maken efficiënter werken en de klant van de toekomst veel beter weten te bereiken.

Als het over deze zaken gaat kun je als ondernemers veel van elkaar leren. Dat is meteen ook zo leuk aan ons vak. Wij brengen de ondernemers regelmatig bij elkaar om zo in gesprek te gaan. Wij proberen deze bijeenkomsten te organiseren zoals vorige maand in het Nijmeegse Goffertstadion. Samen met Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) organiseerden we tijdens het recente innovatiefestival ‘Innovate’ een netwerkbijeenkomst voor en door ondernemers. En wat te denken van onze onlineserie Blik op de Toekomst. Deze is te bekijken via onze website en laat inspirerende verhalen zien van moderne ondernemers die verder durven te denken dan vandaag.

Wij zijn van mening dat vernieuwing van je bedrijf loont. Al is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Wij nodigen ondernemers uit om met ons te sparren over alle digitale mogelijkheden. Om zo de klant van de toekomst te bereiken met online marketing en op deze wijze kosten te besparen door automatisering. Want dat wil toch iedere ondernemer?

Pépé Lebbink en Martin Vreman, accountmanagers innovatie

Contact: bedrijven.arnhem@rabobank.nl

Auteur Geschreven door:

Sjoerd Geurts

Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

23 mei

20:48
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

20:48
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze