Gastcolumn RABO: ‘Ik kijk trots terug op Arnhem Innovate’
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: Liesbeth Holtkuile Geplaatst op: 26-10-2018

Gastcolumn RABO: ‘Ik kijk trots terug op Arnhem Innovate’

“Wat was het een bijzonder evenement! Innovate Arnhem maakte begin oktober duidelijk dat ‘innovatie’ geen loos begrip meer is. Tijdens Innovate Arnhem, de vierde editie alweer, lieten ruim honderd deelnemers zien hoe ze met kunst, techniek en wetenschap de uitdagingen van vandaag en morgen willen aanpakken. En natuurlijk hebben wij als Rabobank Arnhem en Omstreken deze dagen een bijdrage geleverd!

Als Manager Bedrijven MKB kom ik vaak in contact met innovatieve bedrijven en toch was ik onder de indruk van de innovatieve kracht die ik tijdens Innovate Arnhem mocht beleven. De opening vond plaats op donderdag 4 oktober. Op de fraaie locatie van Perplex aan het Willemsplein maakten de deelnemers en partners van Innovate die dag kennis met de innovatieve regio Arnhem. Boeiende sprekers en prachtige concepten passeerden de revue.

De vrijdag daarna stond in het teken van kennissessies, educatie en expertmeetings. Rabobank tekende samen met Ondernemers Kontakt Arnhem (OKA) voor de organisatie van deze boeiende middag in de binnenstad van Arnhem vol masterclasses waarin duidelijk werd hoe ondernemers innovatie in de praktijk toepassen. Heel bijzonder om te mogen beleven. Er gebeuren hier prachtige dingen!

En daarmee waren we er nog niet. De Gele Kubus op het Gele Rijdersplein stond 4 en 5 oktober in het teken van een 24 uurs hackathon georganiseerd door Sportbedrijf Arnhem. Zowel de Rabobank, Provincie Gelderland als de gemeente Arnhem waren hierbij betrokken. De hackathon draaide om sport in de stad. Jonge ondernemers en studenten mochten plannen bedenken om sport in de openbare ruimte te faciliteren.

Zelf was ik als jurylid betrokken en ik was verrast met alle prachtige ideeën die de hackathon opleverde. Het idee om een app getiteld Sportmaatje te bouwen, won de eerste prijs. Het werd bedacht door een groep studenten Bedrijfskunde. Met deze app kun je in de stad contact leggen met mensen die op dat moment ook graag willen sporten. Om je vervolgens gezamenlijk in het zweet te werken. Een prachtig idee dat de initiatiefnemers 2000 euro opleverde om het verder in een bedrijf te ontwikkelen.

Arnhem Innovate kreeg op zaterdag 6 oktober een uiteindelijk nog een mooie uitsmijter op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) waar Innovate en de Techniekdag de krachten bundelden. De Nano-supermarkt, een zonnebootrace en een testrit in de auto van de toekomst. Het kwam allemaal voorbij.

Ik kijk met trots terug op Arnhem Innovate. Wat zijn het prachtige dagen geweest en wat is het mooi dat ‘mijn bank’ dit event mede mogelijk maakte. Hier zijn innovatieve zaadjes geplant die we de komende jaren zien uitkomen… We blijven het volgen.”Ronald Otte

Manager Bedrijven MKB

Rabobank Arnhem en Omstreken

Contact: bedrijven.arnhem@rabobank.nl

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Liesbeth Holtkuile

Agenda Activiteiten

23 mei

20:18
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

20:18
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze