Gastcolumn RABO: we helpen starters graag op weg
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: eigen foto Geplaatst op: 28-11-2018

Gastcolumn RABO: we helpen starters graag op weg

Bij de Rabobank steken we de hand uit naar ondernemers. We willen ze laten groeien. Dat doen we zo lokaal mogelijk. We staan dicht bij de ondernemer. Een van de instrumenten die de laatste jaren in de smaak valt is het Starterstraject, een gezamenlijk initiatief van Rabobank Arnhem en Omstreken en Rabobank Maas en Waal - Oost Betuwe. Met het Starterstraject proberen we starters, potentiële starters en herstarters een duwtje in de rug te geven.


We hebben net weer een mooi starterstraject afgerond. Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen weken. Het enthousiasme van iedereen die er aan meedoet is groot. Het is leuk om te zien dat we echt wat kunnen betekenen voor al deze jonge ondernemers.

In het Starterstraject houden we de groep deelnemers bewust klein. Om persoonlijke aandacht te kunnen schenken aan de individuele ondernemer. Dit keer kwamen 25 talentvolle starters op de totaal vier avonden af. De eerste avond maakten we kennis met elkaar en stond in samenwerking met bureau Onder De Indruk een stuk personal branding centraal. Wie ben ik, hoe kom ik over en hoe presenteer ik mezelf?

Een week later stond er een informatiemarkt op het programma met advocaten, notarissen, gemeenten, Kamer van Koophandel en Rabobank. De deelnemers rouleerden met al hun vragen langs deze specialisten. Het leverde een mooie dynamiek op. De derde avond was gewijd aan pr- en online marketing, terwijl we tijdens de laatste avond terugkeken op alles wat voorbij was gekomen. Daarnaast mocht iedereen ter afsluiting een pitch doen.

Het was mooi te zien hoe starters alles wat ze geleerd hadden, op creatieve wijze in de praktijk brachten. De beste pitch leverde een ‘mediaboost’ op via de publiciteitskanalen van de Rabobank en de pitcher met de meeste groeipotentie ontving een coachingstraject bij bureau Onder De Indruk.


Het Starterstraject bestaat nu vijf jaar en het is telkens een project waar iedereen met veel enthousiasme op terugkijkt. Je leert veel van specialisten, maar ook van elkaar. Je doet nieuwe relaties op en de deelnemers zijn blij met de feedback die ze ontvangen. Als Rabobank Arnhem en Omstreken vinden we het mooi hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Het is fijn te constateren dat we via Starterstraject ondernemers kunnen helpen in hun groei.

Nina Verrips, Accountmanager MKB - Startersadviseur

Contact: mkb.arnhem@rabobank.nl

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

eigen foto

Agenda Activiteiten

23 mei

21:54
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

21:54
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze