Genomineerden MVO Award 2018 Nijmegen bekend
Redacteur: André Sonneville | Fotograaf: illustratie: Rijk van Nijmegen Uitdaging Geplaatst op: 22-08-2019

Genomineerden MVO Award 2018 Nijmegen bekend

Voor de genomineerden voor de Nijmeegse MVO Award 2018 gaat het er om spannen. Uit de longlist van 24 genomineerden heeft de projectgroep van Rijk van Nijmegen Uitdaging, voorheen bekend onder de naam De Maatschappelijke MeerWaarde, acht genomineerden gekozen die volgens haar het beste voldoen aan de eisen van de MVO Award.

De genomineerden zijn: Chocoladeverkopers (fait trade chocolade, Nijmegen), ECO+BOUW (duurzaam bouwen, Nijmegen), Geba (verhuur materieel en personeel, Malden), Inexeon (investeringsmaatshappij, Wijchen), Cornelissen Groep (transport, Nijmegen), EromesMarko (schoolinrichtiung, Wijchen), het MuZIEum (ervaringsmuseum over visuele beperking, Nijmegen) en Stadsboom (leerbedrijf in bouw en productie met lokaal hout, Nijmegen).

Verdieping

De acht genomineerden zijn de afgelopen weken door leden van de projectgroep bezocht om een verdieping van hun nominatie te leveren. De komende weken zal de jury zich buigen over de verslagen van deze bezoeken. Op 7 mei worden de finalisten van de MVO Award gekozen.

De uitreiking van de Rijk van Nijmegen Uitdaging MVO Award 2018 vindt plaats op maandag 4 juni 2018 in de Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud aan de Van Cranenborchstraat 7. Rabobank Rijk van Nijmegen is, net als voorgaande jaren, de hoofdsponsor van het evenement.

Vorige winnaars zijn onder andere: Banken Champignons, Modderkolk, Holland Food Service, Scholten Awater en Radboudumc.

Tijdens de MVO Award-uitreiking wordt ook een podium geboden aan veelbelovende start-ups. Dit jaar zijn dit ECO architecten, HCM Medical en BiSonder.

Missie en doel

De missie van Rijk van Nijmegen Uitdaging is het stimuleren en organiseren van waarneembaar maatschappelijk betrokken ondernemen in het Rijk van Nijmegen (de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen), waarbij People, Planet en Profit centraal staan.

Het doel is als volgt omschreven: “Het tot stand brengen van een samenwerking tussen (waarneembaar) maatschappelijke betrokken bedrijven en maatschappelijke organisaties, om zo het leefklimaat binnen de betrokken gemeenten te verbeteren. Het faciliteren van de verbinding tussen vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (advies over fondsen) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde).”

Aanmelden voor de uitreiking op 4 juni via http://www.rijkvannijmegenuitdaging.nl/events/mvo-award-4-juni-2018/

Auteur Geschreven door:

André Sonneville

Foto's Fotografie door:

illustratie: Rijk van Nijmegen Uitdaging

Agenda Activiteiten

26 sep

02:24
Locatie: Retiro

SJOA ledenborrel

10 sep

02:24
Locatie: zalencentrum Staring in Zevenaar

Bedrijvenmarkt Zevenaar