Globe Security beveiligt dertien bedrijventerreinen
Redacteur: Jacob Schreuder | Fotograaf: Jacob Schreuder Geplaatst op: 23-10-2017

Globe Security beveiligt dertien bedrijventerreinen

Ondernemersbelangenvereniging IG&D Bedrijvig uit Doetinchem heeft met Globe afgesproken, dat die met alle betrokken ondernemers een mantelovereenkomst gaat sluiten over deelname aan de collectieve beveiliging. De tarieven liggen tussen de 22,50 en 68,50 euro per maand.

Een collectieve beveiliger van Globe Security zal zowel actief als proactief bezig zijn en is zichtbaar en herkenbaar op het bedrijventerrein aanwezig. Er wordt toezicht gehouden vanaf de openbare weg, betreedbare terreinen en groenstroken.

Naast dat de individuele deelnemer stelselmatig voorzien wordt van een zichtronde zal elk etmaal minimaal tien procent van de deelnemers, per industrieterrein, voorzien worden van een uitgebreide security check.

Digitale rapportage

Bij deze kosteloze extra dienstverlening wordt specifiek gelet op de volgende punten: afsluiting van deuren, ramen en poorten; aanwezigheid onbevoegde personen; brandgevaarlijke situaties; opklimmogelijkheden; te hoge en dus onoverzichtelijke struiken.

De deelnemer krijgt van de security check een digitale rapportage. Ook als geen bijzonderheden worden aangetroffen zal de deelnemer ter kennisgeving een melding ontvangen dat zijn pand gecontroleerd is.

Ad-random wordt de dienstverlening ingedeeld en kiest het systeem automatisch naar evenredigheid de bedrijven voor een security check. Aan de stichting en gemeente en of politie worden algemene zaken inzake het bedrijventerrein gemeld. Te denken valt aan defecte straatverlichting, zwerfafval, milieudelicten of geblokkeerde brandputten.

Daarnaast zal Globe alert zijn op verdachte situaties, zoals onbekende auto’s met vreemd gedrag, parkeren van vrachtwagens op niet toegestane locaties, verkeersgevaarlijke situaties en overlastsituaties zoals hangjongeren. Deze jongeren worden in eerste instantie aangesproken en gesommeerd te vertrekken.

Snelle aanrijtijden

Van alle activiteiten van Globe Security zal een digitale rapportage naar het desbetreffende parkmanagement worden verzonden. Globe Security zet met de surveillancevoertuigen in op snelle aanrijtijden bij alarmmeldingen.

Globe Security heeft voor de collectieve industrieterreinen een servicecoach voor de volgende taken: analyseren van alarmmeldingen en terugdringen waar dat kan; analyseren van de rapportages van deelnemers en waar nodig adviseren om procedures aan te passen in de organisatie.

 De servicecoach doet mee aan het KVO overleg en preventiegroepen en is aanspreekpunt voor vragen, verbeterpunten en kwaliteitscontrole. Door deze korte schakel ontstaat een optimale samenwerking tussen alle partijen.

Auteur Geschreven door:

Jacob Schreuder

Foto's Fotografie door:

Jacob Schreuder

Agenda Activiteiten

19 feb

06:30
Locatie: Duiven

Roadshow grensoverschrijdend werken door BDO

30 jan

06:30
Locatie: Rabobank Apeldoorn, Eendrachtstraat 133, 7336 AC

Nieuwjaarsbijeenkomst Apeldoorns Business Collectief