HAN-lector Frans Tillema gastspreker verduurzaming lokale mobiliteit
Redacteur: Frank Thooft | Fotograaf: HAN-website Geplaatst op: 18-03-2019

HAN-lector Frans Tillema gastspreker verduurzaming lokale mobiliteit

Vlak voor deze gortdroge zomer is de Klimaatwet gepresenteerd. Aan ambities geen gebrek: 49 procent minder CO2-uitstoot in 2030, die in 2050 moet zijn opgelopen naar 95%. Een aanzienlijk deel van deze reductie zal afkomstig moeten zijn van CO2-beperkingen rondom mobiliteit. 

Mobiliteitsvraagstukken zijn dan ook steeds meer onlosmakelijk verbonden met verduurzaming. Wat betekent dat voor de mobiliteit in en rondom Arnhem? Wat betekent dit voor u? Welke kansen biedt slimme technologie? Dat is het thema van de speciale bijeenkomst op donderdag 6 september. 

Achtergrond

Bestuurslid Liesbeth Timmermans: "Duurzame mobiliteit is niet alleen goed voor onze aarde, maar ook voor de luchtkwaliteit en daarmee onze gezondheid. Arnhem is een van de weinige Nederlandse gemeenten die ondanks haar ligging (de Veluwe) niet voldoet aan de Europese eisen voor luchtkwaliteit. De kwaliteit van ‘onze’ lucht is vergelijkbaar met het dagelijks meeroken van 6 sigaretten.

Hoewel de beoogde milieuzones veel aandacht hebben gekregen in de landelijke media, zijn ze niet het ei van Columbus. Wat is er nog meer nodig om de mobiliteit in en rondom Arnhem te verbeteren? En wat kunnen organisaties daar zelf aan bijdragen?"

Locatie

Frans Tillema, lector Intelligente Mobiliteit van de HAN, zoomt in op de vraag ‘hoe kan intelligente mobiliteit bijdragen aan een schonere lucht?’. Na zijn lezing gaan Arno van der Steen, mobiliteitsmakelaar bij VNO-NCW en Marion Braams-De Groot, directeur van het Clean Mobility Center, in gesprek over de rol die Arnhemse werkgevers en onderwijsorganisaties kunnen pakken als het gaat om de verduurzaming van de lokale mobiliteit. Locatie: het Clean Mobility Center op IPKW.

De bijeenkomst staat open voor leden van de Maatschapppij Arnhem en geinteresseerden.

Programma
16.00u    Ontvangst
16.30u    Lezing Frans Tillema, lector Intelligente Mobiliteit
17.15u    Pauze
17.30u    Panel met
                Arno van der Steen, mobiliteitsmakelaar VNO-NCW
                Marion Braams-De Groot, directeur Clean Mobility Center
18.00u    Start borrel
19.00u    Eind programma

Aanmelden: https://de-maatschappij.nl/evenement/weergeven/save-the-date

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

HAN-website

Agenda Activiteiten

23 mei

18:41
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

18:41
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze