Informatieavond over oprichting nieuw Broodfonds
Redacteur: Elisabeth van Horen | Fotograaf: Pixabay Geplaatst op: 14-09-2018

Informatieavond over oprichting nieuw Broodfonds

Het Broodfonds is een sociaal vangnet voor en door ondernemers. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Apeldoorn en omgeving heeft er al twee. Mogelijk komt er nog een derde Broodfonds bij na een informatieavond op woensdag 19 september. Initiatiefnemers zijn de lokale ondernemers Myra Beekman en Michiel Westra.

Vertrouwen

Meer dan vijftien ondernemers hebben al aangegeven belangstelling te hebben voor het Broodfonds. Myra Beekman: ‘’We hebben minimaal 25 ondernemers nodig in verband met de financiële draagkracht en maximaal 50. Het maximum is ingesteld, omdat het een sociaal netwerk is, gebaseerd op vertrouwen en het kennen van elkaar.’’ Iedere ondernemer legt geld in op een aparte bankrekening. Zodra een van de deelnemers arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiële steun. “Het Broodfonds krijgt een eigen website met smoelenboek waarop iedereen alles kan monitoren, van inleg en uitkering van gelden. Het is een heel transparant geheel.”

Alle soorten

Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel ZZP'ers als zelfstandigen met een BV of VOF. Tijdens de informatieavond krijgen belangstellenden uitleg en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De avond wordt gehouden in Loods 17 Foenix, Vlijtseweg 136. Aanvang 19.30 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan bij Myra Beekman via info@myrainmotion.nl.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:

Pixabay

Agenda Activiteiten

23 mei

21:25
Locatie:

RAN Business ontmoet in De Vereeniging

18 apr

21:25
Locatie: Peeze, Ringoven 36 Arnhem

Bedrijfsbezoek VNO-NCW bij Peeze