Initiatieven voor innovatief en duurzaam regionaal ondernemen
Redacteur: Paul de Jager | Fotograaf: Paul de Jager Geplaatst op: 07-02-2019

Initiatieven voor innovatief en duurzaam regionaal ondernemen

Experimenteer! heette het nieuwjaarsfestival, dat begin februari plaats vond in het gebouw van voormalig BREED aan de Boekweitweg in Nijmegen. Het festival was georganiseerd door het Werkbedrijf Rijk van Nijmegen, het UWV Werkbedrijf en RvN@. Werkbedrijf en UWV zijn organisaties die mensen aan werk proberen te helpen; RvN@ wil een netwerk voor innovatie in de regio zijn.

Het festival bestond uit een groot aantal workshops en presentaties waarin innovatieve en duurzame bedrijvigheid centraal stond. De presentaties waren divers. Zo lieten de samenwerkende technieklokalen zien wat ze doen om leerlingen voor techniek te interesseren. Leiderschapscoach Rob Marrevee interviewde ondernemer Ronny Hendrikx en er was een presentatie van een multiculturele schildersopleiding.

Bierbrouwerij Oersoep zag goede win-win kansen in duurzaam ondernemen. Oersoep maakt gebruik van streekproducten, zoals fruit uit de Betuwe, lokale honing of granen. Het restproduct van het brouwproces, bierborstel, kan goed hergebruikt worden als veevoer of als voedingsbodem voor diverse gewassen.

De 250 kaartjes voor het festival waren snel ‘uitverkocht’. Het was dan ook gezellig druk. Opmerkelijk was wel het grote aantal direct betrokkenen. Dat riep de vraag op in hoeverre de organisatoren in staat waren geweest om ondernemers en nieuwe doelgroepen te interesseren.

Auteur Geschreven door:
Foto's Fotografie door:
Agenda Activiteiten

08 okt

23:31
Locatie: Makro Nijmegen

Jong MKB Arnhem Nijmegen

03 okt

23:31
Locatie: Rozet

OKA in Rozet